kulcsár edina
Az ország két kedvencét ötvözni egy süteményben? Zserbó és palacsinta! Nem is kell ennél többet mondanunk. Az idei ünnep nagy sztárja lesz!
Külön-külön is tarolhatnál velük, de így együtt te leszel a karácsonyi vacsora sztárja. Hagyományos zserbótöltelék - amitől ugye zserbó a zserbó - és jó vastagra sütött palacsinta. A tetején pedig a tradicionális csokimáz. Bámulatos!
Tedd bele szíved-lelked, na és persze az összes hozzávalót, és örvendeztesd meg a családod.
Hozzávalók a töltelékhez:
20 g vaj
100 g jó minőségű étcsokoládé
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét csipetnyi cukorral verd kemény habbá.
Közben a szódavizet lassan, folyamatos keverés mellett spricceld hozzá. Egy pici só és a felvert tojáshab is mehet bele, ha elérted a kívánt palacsintatészta-állagot.
Ha eleget pihent a tészta, kezdheted kisütni a palacsintákat. A titok, hogy körülbelül dupla annyi mennyiséget önts a serpenyőbe, mintha normál lapokat sütnél és a serpenyő nagyon forró és jól kiolajozott legyen.
Egy nagyobb tányérra csúsztasd ki a megsült palacsintát és még úgy, jó melegen kend meg alaposan a lekvárral és szórd meg bátran a diós porcukorral.
Közben elkészítheted a csokimázat is, vagyis vízgőzön olvaszd össze a vajat a csokival. Ha úgy érzed, cukrozhatod, de elvileg nem igényli, hogy túl édes legyen, hisz a töltelék már eleve az.
Akkor kend kanállal vagy spatulával a tortára, amikor már nem tűzforró!