RETRO RÁDIÓ

Tényleg mérgező lehet a mézeskalács?

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 11. 30. 21:39

A méz biztonsággal 70 fokig hevíthetõ. Annál magasabb hõfokon a benne lévõ vegyületek bomlani kezdenek...

A méz nem csupán egészséges édesítőszer, hanem sok esetben természetes gyógyszer is!  Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami  hő hatására átalakul és veszít értékéből. Ha a  méz biztonsággal 70 fokig hevíthető joggal tesszük fel a kérdést:

Mi történik a mézzel a forró teában, vagy a mézeskalácsban?

Van olyan elmélet, amely szerint melegítés hatására a mézben lévő viasz "kiég" és az emberi szervezet számára mérgező toxikus anyagokká alakul.

Az igazság azonban az, hogy a mézben nincsenek olyan vegyületek, amelyek hő hatására ártalmas, mérgező anyaggá változnának. Vitamintartalmának nagy része viszont  kárba vész hő hatására.

Mézeskalácsod valóban veszélyes lesz, ha túl sok hő éri, de nem a méztől, hanem az elszenesedett hozzávalók miatt!

Jó tanács: A mézeskalács hamar megsül, ne hagyd felügyelet nélkül!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.