RETRO RÁDIÓ

Készíts egészséges szaloncukrot otthon! - Recept

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 11. 28. 13:00

Érdemes karácsonyra saját, egészséges szaloncukrot készítened, így kicsivel kevesebb lelkiismeret-furdalásban lehet részed az ünnepek alatt!

Az otthon készült szaloncukrok nagy előnye, hogy jó minőségű, egészséges alapanyagokból készítheted, sokkal finomabb, olcsóbban megúszod a karácsonyi kiadásoknak ezt a részét, és még a család elismerését is begyűjtheted.

Ízlésed szerint formázhatod, csomagolhatod saját szaloncukorkáidat, a karácsonyi dekorációk színeihez is öltöztetheted. Először tekerd zsírpapírba, majd utána mehet az ünnepi csomagolás!

Egyszerűbben elkészíthető, mint gondolnád!

Zselés szaloncukor

Hozzávalók:

  • 50 dkg narancs
  • 1/2 citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag dzsemfix
  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • Így készítsd:

  • Hámozd meg a narancsokat, majd turmixold össze a gyümölcsöt.
  • Tedd egy lábosba a gyümölcspépet, majd a cukrot, dzsemfixet és  csavard hozzá a citromot.
  • Lassú tűzön folyamatos kevergetés közben forrald fel, majd a forrástól számítva még főzd 5 percig.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy szilikon formába öntsd a zselét  és hagyd kihűlni.
  • Ha kihűlt tedd  a hűtőbe 1 órára.
  • Éles késsel vágd fel kis darabokra, vagy a formákból forgasd ki.
  • Vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét és a vajat, keverd  hozzá a 3 evőkanál vizet is.
  • Forgasd meg az olvasztott csokoládéba, helyezd egy rácsra míg megszilárdul rajta a csoki máz. Csomagolhatod!
  • Variálhatod más gyümölcsökkel, vagy akár vegyesen is készítheted. A csoki mázat tejcsokiból is csinálhatod, de csoki réteg nélkül is tökéletes cukorkáid lesznek!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.