7 éve

Így készíts mozzarella sajtot mikróban!

Friss, finom mozzarella sajtot otthon készíteni egyszerûbb, mint gondolnád!

A mozzarella sajt minél frissebb annál jobb, ezért is érdemes elkészíteni saját magunknak. Gyorsan előállítható, ráadásul nem tartalmaz adalékokat, tartósítószereket, így jóval egészségesebb a bolti változatnál!

Az eredetileg bivalytejből készült sajt az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyaga, tésztákra, pizzákra, salátákra nélkülözhetetlen!

A hófehér, belül krémes mozzarella sajtot házi tejből és citromsavból, vagy ecetből a mikródban is pillanatok alatt elkészítheted!  

Fontos, hogy házi tejből készítsd! Piacokon vagy tejes autókból könnyen beszerezhető. Ha ecettel készíted, literenként 1-1,5 kanál 5-10 %-os biológia érlelésű ecetet használj, ha citromsavat teszel hozzá akkor literenként 1 teáskanállal számolj, amit előtte oldj fel egy kis langyos vízben.

Így készítsd:

  • Tedd a mikróba a tejet és melegítsd fel kb. 85-90 fokra, majd add hozzá a citromsavat vagy az ecetet.
  •  Kevergesd meg óvatosan, rakd vissza a mikróba, és melegítsd tovább 2 percig.
  • A tej elkezd túrósodni, kiválik a savó. Hagyd állni 10 percet!
  • A tejes-túrós masszát  kanalazd egy szűrőbe, és hagyd, hogy kicsöpögjön belőle a savó.

  • Óvatosan nyomkod meg hogy jól kieressze magából a savós levet.
  •  Tedd vissza a mikróba 1 percre, majd újra óvatosan nyomkod meg.
  • Gyengéden kezdd el gyúrni a túrós masszát addig, hogy összeálljon.
  • A gombóccá gyúrt sajtot tedd vissza a mikróba 30 másodpercre.
  • Majd ismét gyúrd a gombócot, és ízlésed szerint tegyél hozzá sót.
  • Még 15 másodperc mikrózás, majd ismét dolgozd meg a sajtgolyót, míg sima, fényes nem lesz a felülete. (Ha nem áll rendesen össze, tedd vissza újra a mikróba, és melegítsd meg egy kicsit)
  • Praktikák:

  • Ha sós vízben tárolod, hosszabb ideig eláll.
  • Remekül ízesíthető! Fűszerezheted készítés közben belekeverve a fűszereket, de teheted csak a végén a külsejére is.
  • Jól illik hozzá a lilahagyma, fokhagyma, kapor, bazsalikom.
  • Formázhatod apró golyókká, olívaolajban, szezámmagban, őrölt borsban megforgatva, paradicsommal, friss bazsalikommal kínálva vendég váró falatkáknak is kiváló!
  • Minimum 2 liter tejjel érdemes készíteni, így lesz kb. 20-25 dkg sajtod!
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nevetséges ukrán kudarc: hiába kapnak vadászgépeket, nem tudják használni

    origo.hu

    Elárulta Szabó Zsófi, van-e új barátja

    life.hu

    Bikiniben mutatta meg idomait Dobó Kata - ennyire dögös a színésznő

    hirtv.hu

    Csatári Bence: A baloldali ellenzék szegénységi bizonyítványa, hogy náluk egy Horn Gyula az igazodási pont

    ripost.hu

    Sokatmondó idézet utal Király Viktor házassági válságára

    mandiner.hu

    Kiderült: ezért nincs sok esélye a nagy ukrán ellentámadásnak

    origo.hu

    Kiszakadt az ablak a repülőn 9 ezer méter magasan: kirántotta a pilótát a légörvény

    travelo.hu

    Legurultunk az Avasi pincesoron és díjnyertes haltepertőt is ropogtattunk

    ripost.hu

    Végzetes favágás: meghalt egy férfi Dobozon

    ripost.hu

    Óriási robbanás volt hajnalban, beszakadt egy épület teteje Soroksáron

    mindmegette.hu

    Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Fantasztikus csokitorta háztartási kekszből, sütés nélkül

    FAZÉK

    Megújult a répatorta és eszméletlen finom lett

    FAZÉK

    Mindennél finomabb a medvehagymás pogácsa, mutatjuk a receptet

    FAZÉK

    Így készül a kefires lángos: a tésztáját több napig használhatod

    FAZÉK

    Eláruljuk a titkot: így főzz tökéletes rizst!

    FAZÉK

    Így lesz két perc alatt mindig friss palacsintád otthon

    FAZÉK

    Korog a gyomrod az éhségtől? Akkor ezeket az ételeket messze kerüld el, mert csak még éhesebb leszel!

    FAZÉK

    Tej és liszt nélkül készül a fenséges banánpalacsinta