Létrehozva: 2015.11.25.

Csupacsoki-tekercs, ez a diétás desszert mindent visz!

Csoki nélkül lehet ugyan élni, de nem érdemes! Szerencsére nem kell lemondanod róla akkor sem, ha szigorú diétát tartasz! Ráadásul cukor nélkül még finomabb a csoki! Mutatjuk, hogy készítsd el a legjobb diétás csokis sütit!

A csokoládé sokaknak egyet jelent a boldogsággal, aminek tudományos alapja is van, hiszen a csoki rengeteg olyan anyagot tartalmaz, mely a boldogságért felelős hormonok alapját képezi. Nem jó ötlet megvonni magadtól a csokit!

Csak a cukrot kell elhagynod, és a finomított fehér lisztet, a kakaó és a csoki maradhat!

Válaszd össze okosan a sütid alapanyagát, és nem hízol el!

 Ide süss!

Csupacsoki-tekercs

Knap Daniella receptje

 


Tészta:
4 db tojás
20 g Update1 Norbi liszt
20 g keserű kakaópor(10-12% kakaóvaj tartalmú)
25 g Update1 Nyírédes
1/2mk sütőpor

Krém:
100 g Update1 cake sweet tortabevonó
200 ml cukrozatlan habtejszín

Bevonat:
100g Update1 Cake sweet ét tortabevonó

Díszítés:
Néhány szem keserű csokival bevont kesudió



Így készítsd:
1. A krémhez forrald fel a tejszínt. Húzd le az edényt a tűzről, tördeld a forró tejszínbe a tortabevonót és keverd el csomómentesen. Hűtőben pihentesd.

2. Másnap a krémet vedd ki a hűtőből, robotgéppel óvatosan habosítd fel. Betöltésig ismét mehet a hűtőbe.


3. A piskótához válaszd szét a tojásokat. A fehérjét az édesítővel verd kemény habbá, majd egyesével add hozzá a tojássárgájákat. Végül óvatosan szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet és kakaót.

4. A tésztát kézi habverővel keverd ki szép simára, vigyázz, hogy a habot ne törjön össze.

5. A tésztát simítsd sütőpapírral bélelt kb. 20X25 cm-es sütőformába, majd 180 fokon süsd készre. 

6. Amikor kész, a sütőpapír segítségével emeld ki a formából a lapot, és egy tiszta konyharuha segítségével gyors mozdulatokkal tekerd fel. Hagyd így kihűlni!

7. Ha kihűlt a tészta, tekerd ki és töltsd meg az előzőleg kihabosított krémmel, majd ismét tekerd fel a lapot. Csomagold vissza a konyharuhába, és kb. 1 órára mehet vissza a hűtőbe!

8. Az idő leteltével vedd ki a betöltött tekercsedet a hűtőből és kend át felolvasztott tortabevonóval. Mielőtt megkötne a bevonat, néhány szem csokibevonatos kesudióval díszítheted.

 


Tippek:

  • A krémet érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, mert jó, ha kihabosítás előtt egy éjszakát hűtőben pihen.
  • A krém kihabosításakor legyél nagyon óvatos, alacsony fokozaton használd a habverőt, mert a tejszín könnyen kicsapódik és akkor a krém használhatatlan lesz.
  • Magasabb kakaóvaj tartalmú kakaóporból kevesebb is elég.
  • A piskótát ne süsd túl, mert akkor feltekerésnél törhet!
  • A bevonót gőz fölött olvaszd, kevés kókuszzsírt (max. 1tk) tehetsz hozzá, úgy könnyebb vele dolgozni.

  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek