tóth gabi
Ne gondold, hogy csak a hentesnél kaphatsz tökéletes grillcsirkét. A fantasztikus szárnyas elkészítésének mindössze 3 titka van!
A kívül ropogós, belül omlós grillcsirkénél nem sok finomabb létezik. Hihetetlen, de minimális előkészülettel otthon is elkészítheted. A titok a fűszerezés, zsiradék és a sütés módja!
A fűszerezésről megoszlanak a vélemények, valójában ízlés dolga, ki melyik fűszert kedveli. Csak sóval és borssal fűszerezve is isteni grillcsirkét készíthetsz, de ha szereted a gazdag ízeket, használhatsz fokhagymát, fűszerpaprikát, köményt, majorannát, vagy különböző fűszersókat is. Arra azonban figyelj, hogy a fűszerek túlzott használata elnyomhatja a hús ízét!
Ahhoz, hogy a csirke bőre finom ropogós legyen, a szárnyasod testét alaposan be kell kenned sütés előtt. Bedörzsölheted egyszerű olajjal, olívaolajjal, vagy vajjal is.
Tölts meg egy kiürült sörösdobozt 3/4-ig vízzel, állítsd a tepsibe és erre ültesd a befűszerezett madaradat. A tepsibe is önts vizet. Sülés közben a gőztől finom omlós, puha lesz a hús és nem szárad ki, miközben pedig a bőre ellenállhatatlanul ropogni fog!
Sütés előtt mérd meg a csirkét, fél kilónként 20 percet számolj és adj az egészhez még fél órát.
Ennyi idő szükséges, hogy a csirkéd tökéletesen megsüljön. A sütőt 200 fokra állítsd és csak az utolsó 20 percben, amikor már megpuhult a hús, csavard fel 240 fokra.
Így készítsd:
Ötletek a grillcsirkéhez
Grillcsirke egy jó adag krumplipürével isteni fogás!