tóth gabi
Ha te is a legnagyobb lábasodat veszed elõ, amikor spagettit fõzöl, akkor mindenképp olvasd el, hogyan kell a tésztát profin megfõzni! Ha hiszed, ha nem, elég hozzá egy nagyobb serpenyõ!
Előveszel egy nagy lábast, megtöltöd hideg vízzel, majd amikor felforrt, hozzáadod a spagettit, majd gyakran megkevered, nehogy összetapadjon. Ha eddig te is így csináltad a spagettit, akkor ideje újragondolni a módszeredet. Megmutatjuk a profi eljárást.
Először is vegyél elő egy nagyobb serpenyőt. Tedd a tűzhelyre, és helyezd bele a száraz spagettit. Ezután önts rá körülbelül egy-másfél liternyi hideg vizet. A hideg vízben a spagetti nem fog összetapadni, és miután felforrt, tökéletes állagúra fő benne. Sőt, a főzés végén megmaradt lé is nagyon jól hasznosítható! Az olaszok ezt a keményítőben gazdag főzőlevet általában hozzáadják a tészta mellé főzött mártáshoz, hogy az sűrűbb és ízletesebb legyen. Amikor a mártás elkészült, egyszerűen belekeverik a tésztát, és a keményítős vizet, majd egy picit összeforralják.
Ezzel a profi, serpenyős főzési eljárással nemcsak finomabb lesz a tészta, hanem egy csomó vizet és energiát is megspórolsz.