RETRO RÁDIÓ

Tudtad, hogy eddig rosszul főzted a spagettit?

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 31. 13:00

Ha te is a legnagyobb lábasodat veszed elõ, amikor spagettit fõzöl, akkor mindenképp olvasd el, hogyan kell a tésztát profin megfõzni! Ha hiszed, ha nem, elég hozzá egy nagyobb serpenyõ!

Előveszel egy nagy lábast, megtöltöd hideg vízzel, majd amikor felforrt, hozzáadod a spagettit, majd gyakran megkevered, nehogy összetapadjon. Ha eddig te is így csináltad a spagettit, akkor ideje újragondolni a módszeredet. Megmutatjuk a profi eljárást.

Először is vegyél elő egy nagyobb serpenyőt. Tedd a tűzhelyre, és helyezd bele a száraz spagettit. Ezután önts rá körülbelül egy-másfél liternyi hideg vizet. A hideg vízben a spagetti nem fog összetapadni, és miután felforrt, tökéletes állagúra fő benne. Sőt, a főzés végén megmaradt lé is nagyon jól hasznosítható! Az olaszok ezt a keményítőben gazdag főzőlevet általában hozzáadják a tészta mellé főzött mártáshoz, hogy az sűrűbb és ízletesebb legyen. Amikor a mártás elkészült, egyszerűen belekeverik a tésztát, és a keményítős vizet, majd egy picit összeforralják.

Ezzel a profi, serpenyős főzési eljárással nemcsak finomabb lesz a tészta, hanem egy csomó vizet és energiát is megspórolsz.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.