Létrehozva: 2015.10.11.

Kaszinótojás újratöltve. Vadiúj és olcsó receptek

Egy finom kaszinótojás reggelire vagy vacsorára mennyei lehet. Ugye, mennyivel jobb, mint egy sima rántotta? Tudtad, hogy ezt az egyszerû ételt is ezerféleképpen elkészítheted?

Fűszeres sajttal töltött tojás

HOZZÁVALÓK:

  • 4 tojás
  • kis marék zöldfűszer: bazsalikom, majoránna, petrezselyem, snidling
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg márványsajt
  • só, bors
  • Elkészítés:

    Főzd meg a tojásokat, pucold meg és vedd ki a sárgáját. Keverd össze a többi hozzávalóval és töltsd vissza a főtt tojásba a krémet!

    Egy kis sült sajttal vagy füstölt sonkadarabbal díszítsd!

    Avokádós tojáshajó

    HOZZÁVALÓK:

  • 6 db főtt tojás
  • 0,5 avokádó
  • 2 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 citrom leve
  • 1 ek petrezselyem, felaprítva
  • 1 ek tárkony, felaprítva
  • frissen őrölt bors
  • Elkészítés:

    A főtt tojásokat készítsd el a szokásos módon. Az avokádót rakd tálba, nyomd rá a citrom levét, villával törd össze. Végül a többi hozzávalóval jól keverd ki a krémet. Kanalazd habzsákba és töltsd meg a tojásokat.

    Tonhalkrémmel töltött tojás

    HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg tonhal
  • 4 g tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 g lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • bors
  • 0.5 citrom leve
  • Elkészítés:

    A főtt tojásokat vágd félbe hosszában. A lecsepegtetett tonhalat turmixold le, majd keverd össze a tojások áttört sárgáival, a vajjal, a hagymával, a petrezselyemmel. Sóval, borssal, korianderrel és a fél citrom levével ízesítsd. Végül a krémet töltsd vissza a tojásfehérjébe.

    Sonkával töltött sült tojás

    HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)
  • 2 ek mustár
  • 1 dl tejföl
  • só, színes törött bors
  • reszelt parmezán sajt
  • Elkészítés:

    A főtt tojást készítsd elő a szokásos módon, vágd  ketté és kiskanállal szedd ki a sárgájukat egy tálba. A kivájt tojásokat tedd vajjal kikent serpenyőbe. Az újhagymát szeleteld fel a zöld szárával együtt és keverd a tojássárgájához. A sonkát vágd apró kockára, és keverj össze minden hozzávalót. Kiskanállal töltsd a tölteléket a tojásokba, a tetejét szórd meg reszelt parmezánnal,

    majd 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt süsd készre.

    Kolbászkrémmel töltött kakukkfüves tojás

    HOZZÁVALÓK:

  • 2 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • ízlés szerint só, bors
  • 5 dkg parasztkolbász
  • Elkészítés:


    A tojásokat készítsd elő a szokásos módon és sárgájukat tedd egy tálba. A kolbász héját szedd le, karikázd fel, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt keverd krémesre, a legvégén tedd bele a tojássárgáját is és a kakukkfüvet.

    A krémet habzsákba vagy egy zacskóba kanalazva töltsd meg a tojásokat.

    Õszi sütőtökös tojás

    HOZZÁVALÓK:

  • 4 tojás
  • 20 dkg sült sütőtök
  • 1,5 dl majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • fél kis fejhagyma
  • só, bors
  • egy marék tökmag
  • Elkészítése:

    A tojásokat előkészítve a sárgáját kiszedve kavard krémesre a sütőtökkel, a mustárral, a majonézzel és az apróra vágott hagymával, valamint a fűszerekkel. A tölteléket kanalazd vissza a tojásba.  A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd szórd a megtöltött tojásokra dísznek.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek