
Kaszinótojás újratöltve. Vadiúj és olcsó receptek
Egy finom kaszinótojás reggelire vagy vacsorára mennyei lehet. Ugye, mennyivel jobb, mint egy sima rántotta? Tudtad, hogy ezt az egyszerû ételt is ezerféleképpen elkészítheted?
Fűszeres sajttal töltött tojás
![]()
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat, pucold meg és vedd ki a sárgáját. Keverd össze a többi hozzávalóval és töltsd vissza a főtt tojásba a krémet!
Egy kis sült sajttal vagy füstölt sonkadarabbal díszítsd!
Avokádós tojáshajó
![]()
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A főtt tojásokat készítsd el a szokásos módon. Az avokádót rakd tálba, nyomd rá a citrom levét, villával törd össze. Végül a többi hozzávalóval jól keverd ki a krémet. Kanalazd habzsákba és töltsd meg a tojásokat.
Tonhalkrémmel töltött tojás
![]()
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A főtt tojásokat vágd félbe hosszában. A lecsepegtetett tonhalat turmixold le, majd keverd össze a tojások áttört sárgáival, a vajjal, a hagymával, a petrezselyemmel. Sóval, borssal, korianderrel és a fél citrom levével ízesítsd. Végül a krémet töltsd vissza a tojásfehérjébe.
Sonkával töltött sült tojás
![]()
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A főtt tojást készítsd elő a szokásos módon, vágd ketté és kiskanállal szedd ki a sárgájukat egy tálba. A kivájt tojásokat tedd vajjal kikent serpenyőbe. Az újhagymát szeleteld fel a zöld szárával együtt és keverd a tojássárgájához. A sonkát vágd apró kockára, és keverj össze minden hozzávalót. Kiskanállal töltsd a tölteléket a tojásokba, a tetejét szórd meg reszelt parmezánnal,
majd 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt süsd készre.
Kolbászkrémmel töltött kakukkfüves tojás
![]()
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A tojásokat készítsd elő a szokásos módon és sárgájukat tedd egy tálba. A kolbász héját szedd le, karikázd fel, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt keverd krémesre, a legvégén tedd bele a tojássárgáját is és a kakukkfüvet.
A krémet habzsákba vagy egy zacskóba kanalazva töltsd meg a tojásokat.
Õszi sütőtökös tojás
![]()
HOZZÁVALÓK:
Elkészítése:
A tojásokat előkészítve a sárgáját kiszedve kavard krémesre a sütőtökkel, a mustárral, a majonézzel és az apróra vágott hagymával, valamint a fűszerekkel. A tölteléket kanalazd vissza a tojásba. A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd szórd a megtöltött tojásokra dísznek.






