RETRO RÁDIÓ

Ismered a legjobb fakanál trükköket? Ezekről még tuti nem hallottál!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 11. 18:33

A fakanalat a legtöbben csak kavargatásra használjuk a konyhában, pedig ez az egyszerû konyhai eszköz sokkal több dologban segítségedre lehet.

Biztosan te is használtad már úgy a fakanalat, hogy a fedő, és az edény közé tetted, hogy a gőz ki tudjon jönni a fazékból.

De ezt a trükköt próbáltad már?

Ha egy fakanalat helyezel középen az edényre, nem fut ki a víz. Krumpli, rizs, tészta és rántás nélküli levesek főzésénél kifejezetten praktikus.

Sajnos a tejet ez a módszer sem tartja vissza.

Rántott húst sütsz, de nem vagy benne biztos, hogy forró-e már az olaj?

Mindezt úgy tudod a legegyszerűbben megállapítani, hogy egy fakanalat dugsz bele. Ha a fakanál körül buborékok keletkeznek, az olaj elérte a kívánt hőfokot.

Folyamatosan kevergetned kell a paradicsom- vagy gyümölcsszószt,  közben le-letennéd a fakanalat, de az összevissza csöpög. Nos, tudtad, hogy a szószos edények füle a fenti módon is használható?

Lekvárt főzöl, de a fakanalad folyton belecsúszik a fazékba? Tegyél rá egy csipeszt, többé ez sem lesz probléma!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.