RETRO RÁDIÓ

Ez a fokhagymakrémleves még az influenzát is elűzi!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 10. 09. 14:22

A fokhagyma régóta ismert természetes antibiotikum, hatóanyaga, az allicin kutatások szerint még a penicillinnél is erõsebb. Betegségûzõ tulajdonsága miért ne érvényesülhetne az ételekben? Egyél például finom fokhagymalevest, közben pedig gyógyulj!

Hozzávalók:

  • 25 gerezd hámozatlan fokhagyma,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 2 evőkanál vaj,
  • fél teáskanál bors,
  • fél csészényi friss gyömbér,
  • két csészényi szeletelt vöröshagyma,
  • másfél teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű,
  • 25 gerezd fokhagyma hámozva,
  • fél csészényi (kb. 1 dl) tejszín,
  • 8 dl zöldségleves-alaplé,
  • 3 gerezd citrom
  • Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Tedd a hámozatlan fokhagymagerezdeket sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg egy kevés tengeri sóval, és csepegtess rá olívaolajat, és egy kicsit rázd össze, hogy mindenhol érje a só és az olaj.

    Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 50 percig, amíg a fokhagyma megpirul. Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál vajat egy lábasban, és olvaszd meg. Add hozzá a hagymát, a kakukkfüvet, a hámozott és apró darabokra vágott gyömbért, a borsot, és párold körülbelül 6 percig, amíg a hagyma üvegessé válik.

    Add hozzá a sült fokhagymát, és a 25 gerezd nyers, hámozott fokhagymát, majd párold újabb 3 percig. Öntsd hozzá a zöldségleves-alaplevet, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára a fokhagymát. Ezután botmixerrel pürésítsd a levest.

    Öntsd vissza a krémlevest a lábasba, keverd hozzá a tejszínt, és forrald össze, majd ízesítsd ízlés szerint egy kevés citromlével.

    Pirított kenyérkockákkal tálald

    Itt pedig megnézheted, hogyan tűnik el gyorsan a fokhagymaszag!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.