
Ez a fokhagymakrémleves még az influenzát is elűzi!
A fokhagyma régóta ismert természetes antibiotikum, hatóanyaga, az allicin kutatások szerint még a penicillinnél is erõsebb. Betegségûzõ tulajdonsága miért ne érvényesülhetne az ételekben? Egyél például finom fokhagymalevest, közben pedig gyógyulj!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Tedd a hámozatlan fokhagymagerezdeket sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg egy kevés tengeri sóval, és csepegtess rá olívaolajat, és egy kicsit rázd össze, hogy mindenhol érje a só és az olaj.
Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 50 percig, amíg a fokhagyma megpirul. Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál vajat egy lábasban, és olvaszd meg. Add hozzá a hagymát, a kakukkfüvet, a hámozott és apró darabokra vágott gyömbért, a borsot, és párold körülbelül 6 percig, amíg a hagyma üvegessé válik.
Add hozzá a sült fokhagymát, és a 25 gerezd nyers, hámozott fokhagymát, majd párold újabb 3 percig. Öntsd hozzá a zöldségleves-alaplevet, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára a fokhagymát. Ezután botmixerrel pürésítsd a levest.
Öntsd vissza a krémlevest a lábasba, keverd hozzá a tejszínt, és forrald össze, majd ízesítsd ízlés szerint egy kevés citromlével.
Pirított kenyérkockákkal tálald
Itt pedig megnézheted, hogyan tűnik el gyorsan a fokhagymaszag!






