RETRO RÁDIÓ

Te is utálsz panírozni? Mutatunk egy zseniális trükköt!

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 09. 20. 13:25

Szeretjük a rántott finomságokat, de a panírozás förtelmes dolog. Nem elég, hogy macerás, hosszadalmas, még a konyha is úszik, mire elkészül az ebéd. Íme, néhány trükk, amivel öröm lesz a hadmûvelet. És még takarítanod sem kell utána.

Hányszor álltál már neki a vasárnapi ebéd elkészítéséhez nyűgösen, mert tudtad, hogy órákig tartó panírozás, majd pedig romeltakarítás vár rád? Ennek most vége! Ezekkel a trükkökkel nemcsak a konyha marad tiszta, de gyerekjáték lesz a panírozás is!

Egy igazi gyors panírhoz semmi másra nincs szükséged, mint egy műanyag dobozra. Erre a célra egy ételhordó dobozka, de akár egy kiürült fagyis doboz is tökéletesen megfelel.

Az első lépésben tedd a rántani szánt dolgokat a csodadobozodba, majd önts rá joghurtot. Igen, jól olvastad!

Ez a lépés nemcsak puhává, de mennyei ízűvé is varázsolja majd a húsokat vagy akár a gombát.

Ezután pedig rázd össze az egészet, jó alaposan.

Innentől jöhet a régi jól bevált panírtrend. A joghurtos alapanyagokra szórj lisztet és ismét rázd össze a keveréket. Majd öntsd rá a tojást és egy ismételt rázás után szórd meg zsemlemorzsával.

Most nézz az órádra. Még öt perc sem telt el és néhány alapos mixer mozdulat után kész is van a tökéletesen panírozott ebéd. És még a kezed sem lett ragacsos.

Ha nem szeretnél dobozzal bajlódni - mert ugye azt el kell mosni a panírozás után - akkor vegyél elő egy átlátszó nejlonzacskót, amibe belefér a panírozni való. A folyamat ugyanez, csak éppen zacskóban történik a rázogató panírozás. Miután kivetted a tökéletesre bundázott ételeket, a zacskót ki is dobhatod.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.