tóth gabi
Szeretjük a rántott finomságokat, de a panírozás förtelmes dolog. Nem elég, hogy macerás, hosszadalmas, még a konyha is úszik, mire elkészül az ebéd. Íme, néhány trükk, amivel öröm lesz a hadmûvelet. És még takarítanod sem kell utána.
Hányszor álltál már neki a vasárnapi ebéd elkészítéséhez nyűgösen, mert tudtad, hogy órákig tartó panírozás, majd pedig romeltakarítás vár rád? Ennek most vége! Ezekkel a trükkökkel nemcsak a konyha marad tiszta, de gyerekjáték lesz a panírozás is!
Egy igazi gyors panírhoz semmi másra nincs szükséged, mint egy műanyag dobozra. Erre a célra egy ételhordó dobozka, de akár egy kiürült fagyis doboz is tökéletesen megfelel.
Az első lépésben tedd a rántani szánt dolgokat a csodadobozodba, majd önts rá joghurtot. Igen, jól olvastad!
Ez a lépés nemcsak puhává, de mennyei ízűvé is varázsolja majd a húsokat vagy akár a gombát.
Ezután pedig rázd össze az egészet, jó alaposan.
Innentől jöhet a régi jól bevált panírtrend. A joghurtos alapanyagokra szórj lisztet és ismét rázd össze a keveréket. Majd öntsd rá a tojást és egy ismételt rázás után szórd meg zsemlemorzsával.
Most nézz az órádra. Még öt perc sem telt el és néhány alapos mixer mozdulat után kész is van a tökéletesen panírozott ebéd. És még a kezed sem lett ragacsos.