Létrehozva: 2015.09.20.

Te is utálsz panírozni? Mutatunk egy zseniális trükköt!

Szeretjük a rántott finomságokat, de a panírozás förtelmes dolog. Nem elég, hogy macerás, hosszadalmas, még a konyha is úszik, mire elkészül az ebéd. Íme, néhány trükk, amivel öröm lesz a hadmûvelet. És még takarítanod sem kell utána.

Szerző Lipa Blanka

Hányszor álltál már neki a vasárnapi ebéd elkészítéséhez nyűgösen, mert tudtad, hogy órákig tartó panírozás, majd pedig romeltakarítás vár rád? Ennek most vége! Ezekkel a trükkökkel nemcsak a konyha marad tiszta, de gyerekjáték lesz a panírozás is!

Egy igazi gyors panírhoz semmi másra nincs szükséged, mint egy műanyag dobozra. Erre a célra egy ételhordó dobozka, de akár egy kiürült fagyis doboz is tökéletesen megfelel.

Az első lépésben tedd a rántani szánt dolgokat a csodadobozodba, majd önts rá joghurtot. Igen, jól olvastad!

Ez a lépés nemcsak puhává, de mennyei ízűvé is varázsolja majd a húsokat vagy akár a gombát.

Ezután pedig rázd össze az egészet, jó alaposan.

Innentől jöhet a régi jól bevált panírtrend. A joghurtos alapanyagokra szórj lisztet és ismét rázd össze a keveréket. Majd öntsd rá a tojást és egy ismételt rázás után szórd meg zsemlemorzsával.

Most nézz az órádra. Még öt perc sem telt el és néhány alapos mixer mozdulat után kész is van a tökéletesen panírozott ebéd. És még a kezed sem lett ragacsos.

Ha nem szeretnél dobozzal bajlódni - mert ugye azt el kell mosni a panírozás után - akkor vegyél elő egy átlátszó nejlonzacskót, amibe belefér a panírozni való. A folyamat ugyanez, csak éppen zacskóban történik a rázogató panírozás. Miután kivetted a tökéletesre bundázott ételeket, a zacskót ki is dobhatod.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek