RETRO RÁDIÓ

Miért kell a kenyérhez jégkocka?

Lipa Blanka
Szerző
Lipa Blanka
Létrehozva2015. 09. 22. 10:13

Pár nap alatt szikkadt, ehetetlen lett a kenyered, de nem szeretnéd kidobni? Íme, egy zseniális trükk, hogy újra friss és ropogós legyen a vekni.

Ha már eleged van abból, hogy a pár napos kenyérből már nem tudod felszelni, a bundás kenyér vacsora is a füleden jön ki és már 10 kiló kenyérmorzsát ledaráltál az elmúlt egy hónapban, akkor most eláruljuk, hogyan teheted újra frissé a kiszáradt kenyeret.

Nem gondolnád, de ahhoz, hogy a szikkadt pékárúból újra friss kenyér legyen, nem kell más, csak néhány szem jégkocka.

A pár napos kenyeret vágd szeletekre, és minden szeletet dörzsölj át jó alaposan jégkockával. 

Ezután a kissé nedves szeleteket fektesd egy sütőlapra, majd mindegyik szeletre helyezz még egy-egy kockát.

Más dolgod már nincs is, mint 200 fokon 12 percig sütni őket. A jégkocka megteszi a hatását és a kenyér olyan lesz, mintha most vetted volna le a polcról.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.