Létrehozva: 2015.09.19.

Gőzölt tojás: áttörés a reggeliben!

Mindenki a tökéletesre vágyik, de tojás esetében nagyon nehéz ezt elérni. Vagy túl kemény, vagy túl folyós lesz a végeredmény, a pucolás pedig igazi rémálom. Mostantól ennek vége! Itt a szenzációs új trükk, ami áttörést hoz a reggeleidbe!

Az egyik legfantasztikusabb ételünk. Rengeteg módon fogyaszthatod, és szinte minden diétába passzol. Finom, tápláló és egészséges.

De a főzésétől és a pucolásától valahogy sokan vonakodnak! Nem minden ok nélkül.Sok nehézséget, bosszúságot és csalódást tud okozni.

Te ne stresszelj többé a tojásfőzés miatt! Mostantól készítsd kedvenc reggelidet magabiztosan! Íme a bombabiztos tipp, hogy a végeredmény minden alkalommal olyan legyen, amilyet szeretnél!

A folyamat pofonegyszerű, az eredmény elképesztő. A trükk lényege, hogy a tojásokat nem közvetlenül a főzővízbe, hanem helyette a vízgőzbe helyezed.

Csak tegyél a lábasodba, egy főzőbetétet! A gőz sokkal egyenletesebb hőeloszlást biztosít, így a belseje nem lesz kiszámíthatatlan állagú.

A másik korszakalkotó ötlet, hogy a kész tojásokat, a forró gőzből, egyenesen jéghideg vízfürdőbe kell meríteni.

A hirtelen hőmérséklet-különbség a tojáshéj könnyebb leválását eredményezi, így a pucolás is gyerekjáték lesz.

Így készítsd lépésről lépésre:

  • Önts a lábosba annyi vizet, ami nem éri el a pároló kosár alját

  • Helyezd bele a kosarat, fedd le, és gyújts alá és forrald fel

  • Ekkor tedd bele a tojásokat

  • Fedd le és főzd 6 és 11 percig, attól függően, hogy lágy, vagy kemény tojásra vágysz

  • Amikor kiveszed a kosarat, azonnal merítsd egy tál jéghideg vízbe

  • Pucold meg, és élvezd a tökéletes eredményt.

    Felejtsd el a tojásfőzési macerát, legyél te a kemény tojások nagymestere!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek