kulcsár edina
Mindenki a tökéletesre vágyik, de tojás esetében nagyon nehéz ezt elérni. Vagy túl kemény, vagy túl folyós lesz a végeredmény, a pucolás pedig igazi rémálom. Mostantól ennek vége! Itt a szenzációs új trükk, ami áttörést hoz a reggeleidbe!
Az egyik legfantasztikusabb ételünk. Rengeteg módon fogyaszthatod, és szinte minden diétába passzol. Finom, tápláló és egészséges.
De a főzésétől és a pucolásától valahogy sokan vonakodnak! Nem minden ok nélkül.Sok nehézséget, bosszúságot és csalódást tud okozni.
Te ne stresszelj többé a tojásfőzés miatt! Mostantól készítsd kedvenc reggelidet magabiztosan! Íme a bombabiztos tipp, hogy a végeredmény minden alkalommal olyan legyen, amilyet szeretnél!
A folyamat pofonegyszerű, az eredmény elképesztő. A trükk lényege, hogy a tojásokat nem közvetlenül a főzővízbe, hanem helyette a vízgőzbe helyezed.
Csak tegyél a lábasodba, egy főzőbetétet! A gőz sokkal egyenletesebb hőeloszlást biztosít, így a belseje nem lesz kiszámíthatatlan állagú.
A másik korszakalkotó ötlet, hogy a kész tojásokat, a forró gőzből, egyenesen jéghideg vízfürdőbe kell meríteni.
A hirtelen hőmérséklet-különbség a tojáshéj könnyebb leválását eredményezi, így a pucolás is gyerekjáték lesz.
Önts a lábosba annyi vizet, ami nem éri el a pároló kosár alját
Helyezd bele a kosarat, fedd le, és gyújts alá és forrald fel
Ekkor tedd bele a tojásokat
Fedd le és főzd 6 és 11 percig, attól függően, hogy lágy, vagy kemény tojásra vágysz
Amikor kiveszed a kosarat, azonnal merítsd egy tál jéghideg vízbe
Pucold meg, és élvezd a tökéletes eredményt.
Felejtsd el a tojásfőzési macerát, legyél te a kemény tojások nagymestere!