kulcsár edina
Klasszikus édesség, amit mindenki imád, de szinte mindig ugyanúgy készítjük el. Pedig ebben a finomságban rengeteg lehetõség rejlik, engedd szabadon a fantáziád! Hidd el, nem kell több idõt a konyhában töltened, és a végeredmény mindenkit elkápráztat majd.
A klasszikus palacsintát már egy egyszerű trükkel is megbolondíthatod. Szórj a nyers tésztába kevés kakaóport, és ezúttal így süsd meg.
A csokis változathoz remekül passzol a tejszínhab és a grillezett mézes banán. De akár gesztenyekrémmel is töltheted!
Próbáld ki sósan is! A tésztába keverj zöldfűszereket, mondjuk snidlinget, és így süsd ki a palacsintát. A töltelék ezúttal legyen könnyű sajtkrém, kockára vágott szárított paradicsom és uborka.
Remek sós, töltött palacsinták alapja lehet, ha a tésztába egy kevés spenótot turmixolsz.
Akár lasagne is készülhet belőle. Készíts hozzá darált húsból paradicsomos ragut és/vagy párolt spenótot, egy adag besamel mártást. Ezekkel rétegezd a palacsintákat, a legvégén pedig szórd meg gazdagon sajttal és így told 30 percre a sütőbe!
Itt a körte szezon, töltsd a palacsintád főzött vaníliás körtekrémmel. Egyszerűen varázslatos!
A gyerekek nagy kedvence a palacsintatorta. Nincs más dolgod, mint egymásra tenni a rétegeket, egy kis dióval megszórni, baracklekvárral megkenni és végül csokoládészószósszal leönteni.
A sós palacsinta egy finom levessel tökéletes ebéd. Töltheted párolt spenóttal, gombával, apróra vágott brokkolival is. A tetejét szórd meg egy kevés parmezánnal és pár percig sütőben melegítsd újra.
A palacsinta, akárcsak a pizza reggelire is nagyon finom. A klasszikus tésztában akár egy kis sonkát és egy tükörtojást is megsüthetsz. A családodnak tuti leesik majd az álla.
Igazi vendégváró falatokat is készíthetsz a tésztából. Töltheted zöldségekkel, vagy előre elkészített olaszos ízesítésű darált hússal is.
Végül, ha elég türelmes vagy a töltött palacsintákat akár be is panírozhatod. Ezt a változat egy vasárnapi ebédnek is remek. Készítheted sósan és édesen is.