tóth gabi
Számtalan mennyei édesség alapanyaga, krémje lehet a karamell. Mivel ez a finomság boltban ritkán kapható és drága, így mindig egy nagy kérdés, mibõl készítheted el.
Ennél egyszerűbb receptet el sem lehetne képzelni és nem kell hozzá más csak egy kis türelem.
HOZZÁVALÓK: 3 tubus sűrített tej
Nyomd a sűrített tejet egy befőttesüvegbe és zárd le a tetejét. Állítsd egy fazékba, amelybe tegyél annyi vizet, hogy az üvegben lévő sűrített tej vonalánál picit feljebb érjen a víz, majd tekerd rá a fedőt. A gázt állítsd a legkisebb fokozatra és így főzd 3 órát. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor hagyhatod 4 órát is.
Amikor kiveszed a vízből még folyós, de ha kihűl nagyon jó állaga lesz.
Ha szeretnéd felgyorsítani a folyamatot, akár kuktában is megfőzheted, így másfél óra alatt is elkészül az isteni krém. A lényeg, hogy a végén hagyd a kuktában kihűlni!