RETRO RÁDIÓ

A jövő héten még nyár lesz! Ilyen egy igazi hekk-parti a kertben!

Zuti Bea
Szerző
Zuti Bea
Létrehozva2015. 08. 15. 23:30

A strandok és vízpartok verhetetlen királya a hekk. Nem telhet el nyár egy jó hekkvacsora nélkül. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon, hogy a kerti parti igazi vízparti buli legyen!

Fújd fel a medencét, keverj be egy hideg mojitót és indulhat a kerti parti! Megmutatjuk a legegyszerűbb hekk receptet, hogy igazi balatoni élményben legyen részetek.

Hekk gyorsan és finoman

Hozzávalók:

  • 60 dkg hekk

  • 2 púpozott ek finomliszt

  • 1 ek fűszerpaprika (csapott)

  • só ízlés szerint

  • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítés:

    Olvaszd ki halat. Erre számolj pár órát, a legjobb, ha éjszakára kint hagyod a pulton és szobahőmérsékleten olvasztod fel. Mikrót vagy meleg vizet ne használj. Ellenőrizd, hogy jól megtisztították és eltávolították-e a belsőségeket. Ha nem akkor szedj le minden pikkelyt és tisztítsd meg jól.

    Ha tiszta, az oldalát irdald be, majd alaposan sózd be az egész halat,a hasát is.

    Keverd össze a  lisztet és a fűszerpaprikát, majd tedd egy lapos tányérba. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd forgasd meg a halat a paprikás lisztben. Sütés közben gyakran, körülbelül 2 percenként forgasd a halat addig, amíg szép pirosra nem sül. Körülbelül 15 perc alatt készül el.

    Sült krumplival vagy kenyérrel, kovászos uborkával tálald.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.