tóth gabi
A strandok és vízpartok verhetetlen királya a hekk. Nem telhet el nyár egy jó hekkvacsora nélkül. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon, hogy a kerti parti igazi vízparti buli legyen!
Fújd fel a medencét, keverj be egy hideg mojitót és indulhat a kerti parti! Megmutatjuk a legegyszerűbb hekk receptet, hogy igazi balatoni élményben legyen részetek.
60 dkg hekk
2 púpozott ek finomliszt
1 ek fűszerpaprika (csapott)
só ízlés szerint
5 dl napraforgó olaj
Olvaszd ki halat. Erre számolj pár órát, a legjobb, ha éjszakára kint hagyod a pulton és szobahőmérsékleten olvasztod fel. Mikrót vagy meleg vizet ne használj. Ellenőrizd, hogy jól megtisztították és eltávolították-e a belsőségeket. Ha nem akkor szedj le minden pikkelyt és tisztítsd meg jól.
Ha tiszta, az oldalát irdald be, majd alaposan sózd be az egész halat,a hasát is.
Keverd össze a lisztet és a fűszerpaprikát, majd tedd egy lapos tányérba. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd forgasd meg a halat a paprikás lisztben. Sütés közben gyakran, körülbelül 2 percenként forgasd a halat addig, amíg szép pirosra nem sül. Körülbelül 15 perc alatt készül el.
Sült krumplival vagy kenyérrel, kovászos uborkával tálald.