Létrehozva: 2015.08.15.

A jövő héten még nyár lesz! Ilyen egy igazi hekk-parti a kertben!

A strandok és vízpartok verhetetlen királya a hekk. Nem telhet el nyár egy jó hekkvacsora nélkül. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon, hogy a kerti parti igazi vízparti buli legyen!

Fújd fel a medencét, keverj be egy hideg mojitót és indulhat a kerti parti! Megmutatjuk a legegyszerűbb hekk receptet, hogy igazi balatoni élményben legyen részetek.

Hekk gyorsan és finoman

Hozzávalók:

  • 60 dkg hekk

  • 2 púpozott ek finomliszt

  • 1 ek fűszerpaprika (csapott)

  • só ízlés szerint

  • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítés:

    Olvaszd ki halat. Erre számolj pár órát, a legjobb, ha éjszakára kint hagyod a pulton és szobahőmérsékleten olvasztod fel. Mikrót vagy meleg vizet ne használj. Ellenőrizd, hogy jól megtisztították és eltávolították-e a belsőségeket. Ha nem akkor szedj le minden pikkelyt és tisztítsd meg jól.

    Ha tiszta, az oldalát irdald be, majd alaposan sózd be az egész halat,a hasát is.

    Keverd össze a  lisztet és a fűszerpaprikát, majd tedd egy lapos tányérba. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd forgasd meg a halat a paprikás lisztben. Sütés közben gyakran, körülbelül 2 percenként forgasd a halat addig, amíg szép pirosra nem sül. Körülbelül 15 perc alatt készül el.

    Sült krumplival vagy kenyérrel, kovászos uborkával tálald.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek