tóth gabi
Az egyszerû sárgarépa egészen új arcát ismerheted meg, ha megkóstolod ezt a levest! Elképesztõ ízek és illatok!
Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 ek. frissen reszelt gyömbér
2 cikk fokhagyma
1 csokor friss sárgarépa
1 db krumpli
1-2 szál újhagyma
2 db leveskocka
1 narancs
1 lime
8 dl víz
só, bors
olívaolaj
Így készítsd:
A finomra vágott hagymát pirítsd le kevés olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát és a gyömbért, majd ebbe az alapba forgasd bele az aprított zöldségeket, és tedd hozzá a leveskockát. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd főni.
Ha megpuhult a zöldség, botmixerrel pürésítsd a levest. Ha kicsit darabosra hagyod, még izgalmasabb lesz! (Ízlés szerint egy kis tejszínt is adhatsz hozzá.)
Add hozzá a narancs reszelt héjját és facsart levét. Utolsó kóstolás, ízek igazítása, és kész is!
Friss chilivel, karikára vágott újhagymával és korianderlevelekkel egyszerűen szuper! Nyomj rá zöldcitromot, úgy még finomabb!
A sárgarépa nagy barátja a zöldborsó, te hogy készítenél belőle levest? Vagy inkább valami különlegesre vágysz? Ismerd meg a kukoricalevest!