FAZÉK

Szerző Fenyõ Bori

Létrehozva: 2015.07.12.

Így készíts otthon isteni fagyit könnyen, gépek nélkül!

Benne vagyunk a nyárban most már nyakig. Ez pedig egyet jelent a fagyizással. Megmutatjuk, hogyan gyárthatsz szuper fagylaltokat pofonegyszerûen!

Így készíts otthon isteni fagyit könnyen, gépek nélkül!

Fagyizni az egyik legjobb dolog, amit nyáron mindenki imád! Mostantól az ízeknek csak a fantáziád szabhat határt, ráadásul sokkal könnyebben elkészítheted a házi csemegéket, mint ahogy azt gondolnád!

Hozzávalók:

  • 400 ml cukrozott, sűrített tej

  • 450 ml tejszín

    1. A hideg, hűtőből kivett tejszínt öntsd egy tálba, majd habverővel keverd addig, amíg állaga kissé habos nem lesz. A legjobb, ha magát az edényt is lehűtöd egy kicsit!



    2. Öntsd hozzá a sűrített tejet és keverd össze.



    3. A fagyid alapja kész, most már csak ízesetened kell. Ha például kekszest szeretnél, akkor minden 4 kanálnyi alapfagyihoz adj 1 kanál durvára tört csokis kekszet és óvatosan keverd össze.



    4. Gyümölcsös fagyinál adj 9 kanálnyi alapfagyihoz 1 kanál gyümölcspürét, például epret vagy akár mangót.



    5. Minden további ízesítésnek már csak a fantáziád szab határt:

    használhatsz bátran karamell- vagy csokiszirupot, diót, áfonyát, szórd meg színes dekorcukrokkal vag díszítsd gyümölcsdarabokkal.

    Kísérletezz kedvedre és valósítsd meg a legmeglepőbb elképzeléseidet is! Az elkézült fagyikat adagold tálkákba vagy zárható papírpoharakba, és tedd minimum 6 órára a fagyasztóba.


    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek