Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2015.07.31.

Egészséges gyorskaja a hétvégére: szuper zsebes pita!

Naná, hogy érdemes otthon megsütni a saját pitád! Pláne, olyan lisztbõl, ami nem hizlal, így akár kettõt is bátran ehetsz. Ráadásul ez a pita jó zsebes, így alaposan megtömheted!

Szinte minden kamaszt vonz a gyorséttermek kínálata, a borsóleves akkor sem kell nekik, ha könyörögsz. Állandó viták helyett érdemesebb a kedvükben járni, miért ne készíthetnéd el otthon a gyerekek kedvenceit? Gyorskaja is lehet egészséges! Íme, a pitakenyér receptje, ebből te is bátran falatozhatsz, mert biztos nem hizlal!

Update pita minden jóval

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 85 g teljes kiőrlésű búzaliszt

  • 85 g Update1 Master mix

  • 30 g sikér

  • 2 dl langyos víz

  • 1 tk olívaolaj

  • 1 mk só

  • 5 g instant élesztő (1 cs)

    Így készítsd:

    1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, vágd 5 egyforma darabra, ezeket formázd cipókká.  

    2. A cipókat nyújtsd egyesével kb. tenyér nagyságúra.  A kerekre nyújtott lapokat fektesd tepsibe és takard le akár egy konyharuhával, hagyd így kelni a tésztát legalább 20 percig.

    3. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. 

    4. A megkelt pitalapot tedd meglisztezett tepsire (kettesével-hármasával jól elfér), és már mehet is a sütőbe! Néhány perc alatt tökéletesre sül. Akkor jó, ha sütés közben felpúposodik, így szép nagy zsebe lesz belül!

    5. A készre sült pitát szedd ki és lehetőleg rácson vagy konyharuhán hagyd kihűlni, hogy ne fülledjen be az alja.

    6. Ha már csak langyos a pita, az egyik oldalából vágj le egy keveset, és ízlés szerint töltsd meg pirított csirkemellel, friss zöldségekkel töltsd meg. Pikáns joghurtos szósz (joghurt, fokhagyma, darált csípős paprika) illik hozzá. De természetesen kapros-fokhagymás és egyéb szószokkal is szuperül variálható.

    Tippek:

    - Kelesztés idejére tedd meleg helyre a tésztát!
    - A legzsebesebb pitád légkeveréses sütőben lesz!
    - Sütésnél az alálisztezés azért fontos, hogy ne ragadjon le a pita. Ha leragad, akkor kiemeléskor kilyukad a tészta.


    - Ha ügyes vagy, olyan hatalmasra nőnek a piták sütés közben, mint egy labda! Kiszedés után persze lelapulnak, de a tökéletes zsebes állaguk megmarad, így könnyen tölthetőek lesznek!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek