RETRO RÁDIÓ

Egészséges gyorskaja a hétvégére: szuper zsebes pita!

Egészséges gyorskaja a hétvégére: szuper zsebes pita!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 31. 16:25

Naná, hogy érdemes otthon megsütni a saját pitád! Pláne, olyan lisztbõl, ami nem hizlal, így akár kettõt is bátran ehetsz. Ráadásul ez a pita jó zsebes, így alaposan megtömheted!

Szinte minden kamaszt vonz a gyorséttermek kínálata, a borsóleves akkor sem kell nekik, ha könyörögsz. Állandó viták helyett érdemesebb a kedvükben járni, miért ne készíthetnéd el otthon a gyerekek kedvenceit? Gyorskaja is lehet egészséges! Íme, a pitakenyér receptje, ebből te is bátran falatozhatsz, mert biztos nem hizlal!

Update pita minden jóval

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 85 g teljes kiőrlésű búzaliszt

  • 85 g Update1 Master mix

  • 30 g sikér

  • 2 dl langyos víz

  • 1 tk olívaolaj

  • 1 mk só

  • 5 g instant élesztő (1 cs)

    Így készítsd:

    1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, vágd 5 egyforma darabra, ezeket formázd cipókká.  

    2. A cipókat nyújtsd egyesével kb. tenyér nagyságúra.  A kerekre nyújtott lapokat fektesd tepsibe és takard le akár egy konyharuhával, hagyd így kelni a tésztát legalább 20 percig.

    3. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. 

    4. A megkelt pitalapot tedd meglisztezett tepsire (kettesével-hármasával jól elfér), és már mehet is a sütőbe! Néhány perc alatt tökéletesre sül. Akkor jó, ha sütés közben felpúposodik, így szép nagy zsebe lesz belül!

    5. A készre sült pitát szedd ki és lehetőleg rácson vagy konyharuhán hagyd kihűlni, hogy ne fülledjen be az alja.

    6. Ha már csak langyos a pita, az egyik oldalából vágj le egy keveset, és ízlés szerint töltsd meg pirított csirkemellel, friss zöldségekkel töltsd meg. Pikáns joghurtos szósz (joghurt, fokhagyma, darált csípős paprika) illik hozzá. De természetesen kapros-fokhagymás és egyéb szószokkal is szuperül variálható.

    Tippek:

    - Kelesztés idejére tedd meleg helyre a tésztát!
    - A legzsebesebb pitád légkeveréses sütőben lesz!
    - Sütésnél az alálisztezés azért fontos, hogy ne ragadjon le a pita. Ha leragad, akkor kiemeléskor kilyukad a tészta.


    - Ha ügyes vagy, olyan hatalmasra nőnek a piták sütés közben, mint egy labda! Kiszedés után persze lelapulnak, de a tökéletes zsebes állaguk megmarad, így könnyen tölthetőek lesznek!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.