RETRO RÁDIÓ

Cukkinis-padlizsános rakott lecsó

Cukkinis-padlizsános rakott lecsó
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 07. 13:30

Ha már semmi nincs a hûtõdben, csak némi zöldség, eljött a lecsó ideje! Ismered-e az enyhén füstös ízû rakott lecsót? Mutatjuk!

Lecsót készíteni valójában mindenki tud, de azért néha nem árt egy kis változatosság! Ez itt egy hús és tojásmentes variáció, mely mégis csodás ízeket tartogat! Ha nem hiszed, készítsd el, és kóstold meg!

Hozzávalók:

2 db zöld cukkini

2 db sárga cukkini

2 db kisebb padlizsán

4 db paradicsom

2 db piros kaliforniai paprika

2 db sárgarépa (reszelve)

1 db vöröshagyma

1 doboz paradicsom konzerv

friss kakukkfű és bazsalikom

2 gerezd fokhagyma

só, bors

oliva olaj

Így készítsd:

  • A paprikákat a gázrózsa lángjában szenesítsd el, megfeketedett héjukat hántsd le.
  • A finomra vágott hagymát pirítsd le olajon, add hozzá a reszelt répát, a felkockázott sültpaprikát,  a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd és jó 15 percig dinszteld együtt. Ha a zöldségek megpuhultak, add hozzá a raguhoz a paradicsomszószt, forrald fel újra és turmixold össze.
  • A padlizsánt, a cukkinit és a paradicsomot karikázd fel, enyhén sózd be, hagyd állni.
  • Az alapot öntsd sütőedénybe, helyezd sorban a karikára vágott zöldségeket. A végén bazsalikomos csorgass rá egy kvés fokhagymás olajat, takard be alufóliával és mehet a sütő! Jó 40 perc után vedd le a fóliát, és ha még szükséges, piríts rá a rakott lecsódra!
  • Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.