tóth gabi
Sok ember gyomra érzékeny az uborkára, mert nehéz megemészteni. Ezért most megmutatjuk, hogy lehet cukkinibõl tzatzikit készíteni. Ez a zöldség ugyanis sokkal könnyebben emészthetõ, mint az uborka. Az egyik legjobb diétás alapanyag!
A legtöbben azért szeretjük a cukkinit, mert kifejezetten alacsony a kalóriatartalma (10 dkg cukkiniben 15 kalória található), és egyáltalán nincs benne koleszterin. Csakhogy még mindig nagyon mostohán bánunk vele: legfeljebb megsütjük, vagy megtöltjük, pedig nyersen is nagyon finom íze van. Mutatjuk az egyik legjobb receptet, különösen azoknak, akiknek gondjuk akad az uborkával!
Hozzávalók:
1 közepes cukkini hámozva, nyersen lereszelve
1 csokor kapor vagy snidling felaprítva
3 gerezd fokhagyma lereszellve
4 dl joghurt
só, bors ízlés szerint
1 ek olívaolaj
Ha minden alapanyagot előkészítettél, nincs más dolgod, mint összekeverni őket. Bármilyen húshoz remek kísérő lehet, de egy szelet kenyérrel is remek olcsó vacsoraként tálalhatod, egy pohár fröccs társaságában.