RETRO RÁDIÓ

Könyörgünk, ezt az 5 cuccot soha ne tedd a hűtőbe!

Könyörgünk, ezt az 5 cuccot soha ne tedd a hűtőbe!
Kiss Petra
Szerző
Kiss Petra
Létrehozva2015. 06. 04. 08:38

Gyakorlott háziasszony vagy, és azt gondolod, mindent tudsz a fõzésrõl? Nos, lehet, hogy egy-két dolgot még te sem hallottál! Most megsúgjuk, melyik az az 5 alapanyag, aminek egyáltalán nem tesz jót, ha hidegre teszed.

Paradicsom

Egyik napról a másikra elveszíti mennyei aromáját a frigóban, mivel a hideg levegő megállítja az érési folyamatokat. Ráadásul a hibernálás a kissé roppanós, mégis leveses textúráját is teljesen hazavágja.

Hagyma

Az hagyján, hogy piszok büdös lesz az egész hűtő, de a süteményeknek és gyakorlatilag mindennek átható hagyma szaga lesz tőle. Legjobb, ha száraz hűvös helyen tartod, mondjuk a kamrában. És még egy jó tanács! Soha ne tedd paradicsom mellé, mert ha mégis, mind a kettő sokkal gyorsabban megromlik.

Pörkölt kávé

Óriási tévhit, hogy a darálatlan szemeket a hűtőben kell tartani! A kávébabnak egyrészt intenzív illata van, másrészt alacsony hőmérsékleten elveszíti az aromáját. Ha zsákszám áll a kávé nálad, legjobb, ha lefagyasztod. Kisebb mennyiségben viszont elég, ha csak száraz, hűvös helyen tartod.

Bazsalikom

Akkor jársz jól, ha ezt a fűszernövényt egy pohárka vízben tartod frissen, akár egy csokor vágott virágot. A hűtőben ugyanis könnyen megfonnyad, és pillanatok alatt mindent eláraszt átható illatával.  

Avokádó

Zöld termése egyáltalán nem igényli a hűtést, főleg, ha nem is érett eléggé. Pláne, ha egy ütős avokádókrémet szeretnél készíteni belőle, simán csak hagyd a konyhapulton, így érleld néhány napig. Így elképesztő finom lesz a végeredmény!

Tipp: Ha megetted az avokádót, el ne dobd a magját! Hagyd lassan megszáradni (kb. 2 hét), majd ültesd el. Türelmesen locsold a földet, kb. 2 hónap múlva előbújik a legszívósabb szobanövény!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.