Létrehozva: 2015.05.11.

Ellenállhatatlan epres habsüti

Ugye jól néz ki ez az epres süti? Nosza, készítsd el, mutasd meg a párodnak, hogy desszert-ügyben te vagy a legnagyobb királylány!

Szerző Nagy Márta

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 1 db kész (roládnak való) piskótalap
  • 3 dl tejszín
  • 1 doboz (20-30 dkg) mascarpone 
  • 1-2 ek. porcukor
  • 1 citrom facsart leve és reszelt héja
  • 1 csomag zselatinpor
  • néhány  darab kerek sütiforma
  •  

    -+

  • A zselatint a tasakra írt módon oldd fel vízben, majd habverő segítségével dolgozd össze a mascarponeval, a cirtomlével és a citrom reszelt héjával.
  • Keverd a masszához a cukorral felvert tejszínt, majd hagyd a krémet hűlni.
  • A sütiformával szaggass lapokat a piskótából úgy, hogy a tésztát nem vedd ki, ez lesz a süti alja. Töltsd fel hengereket a kívánt magasságig a krémmel, tedd hűtő‘be. Néhány szem epret tegyél félre, a többit turmixold össze.
  • A megszilárdult habsüti könnyen kitolható a formából. Tálaláskor öntsd nyakon epervelő‘vel, és díszítsd egy-egy szem eperrel.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek