RETRO RÁDIÓ

A legegyszerűbb eperhab, tuti desszert 10 perc alatt

A legegyszerűbb eperhab, tuti desszert 10 perc alatt
Bér István
Szerző
Bér István
Létrehozva2015. 05. 09. 16:00

Fogadjunk, hogy a te nagymamád is készített eperhabot, amikor nála voltál! Idézzük fel a feledhetetlen ízeket együtt! Gyors, könnyû és nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. porcukor
  • Így készítsd:

    1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét tartsd meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.

    2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.

    3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged. 

    4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a porcukrot és még egy kicsit folytasd a habverést. 

    5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba. Egy szem eptret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!

    Imádsz mindent, ami epres-habos? Van még ötletünk!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.