tóth gabi
Fogadjunk, hogy a te nagymamád is készített eperhabot, amikor nála voltál! Idézzük fel a feledhetetlen ízeket együtt! Gyors, könnyû és nagyon finom!
1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét tartsd meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.
2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.
3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged.
4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a porcukrot és még egy kicsit folytasd a habverést.
5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba. Egy szem eptret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!
Imádsz mindent, ami epres-habos? Van még ötletünk!