RETRO RÁDIÓ

Íme, a tavasz legmenőbb levese, próbáld ki!

Íme, a tavasz legmenőbb levese, próbáld ki!
Ferenci Szilvia
Szerző
Ferenci Szilvia
Létrehozva2015. 04. 29. 13:20

Fölturbóztuk a nagyi borsólevesét, hogy még finomabb, még tartalmasabb legyen! Sok finom friss zöldség és csirkehusi került a fazékba, készítsd el te is!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 zsenge karalábé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1,5 liter csirke alaplé (húsleves kocka is jó)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3+1 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2 ek vaj
  • só bors
  • petrezselyemzöld
  •  

    Így készül:

    1. Dinszteld meg a vajon az apróra vágott hagymát, majd pirítsd le rajta a felkockázott csirkemellet.

    2. Dobd a húsra a felaprított zöldségeket, párold össze, majd öntsd fel alaplével. Sózd, borsozd, lassú tűzön jó 20 percig főzd. 

    3. Szaggass bele petrezselyemmel bolondított galuskát.

    4. Add hozzá a leveshez a zöldborsót és tejszínnel krémesítsd. Ha sűrűbben szereted, kevers kevés lisztet a tejszínbe habarás előtt. 

    5. Húzd le a tűzről a levest, szórd meg bőven petrezselyemmel! Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.