OTTHONKA

Szórj tojáshéjat a kertbe, és minden gondod megoldódik!

A tojáshéj nemcsak kiváló tápanyagforrás a növényeknek, de a csigák ellen is véd. Ne dobd ki soha, hanem hasznosítsd újra, és szebb lesz a kerted, mit valaha!
  • Szerző: Z.B.

A tojáshéjban rengeteg tápanyag található, amivel felfrissítheted a földet, és vitaminnal láthatod el a növényeket, így pompásan zöld és termékeny lehet a kert. Azonban azt kevesen tudják, hogy a tojáshéj remek védelmet is nyújthat a kártevők ellen.

1. Tápanyag egész évben!

Mivel a héj nagyon lassan bomlik le, így sokáig hasznos vitaminokkal látja el a növényeket. Törd apró darabokra, akár turmixgépben, akár egy klopfoló segítségével, és alaposan forgasd át a földet, hogy elkeveredjen a héjjal. A növény így hónapokon át a gyökerein keresztül felveszi majd a szükséges tápanyagot.

2. Távol tartja a kártevőket!

Az éles törmeléket szórd a friss palánták köré, így a házas és a meztelencsigák nem tudják megközelíteni a zsenge, fiatal növényeket. Más, nem kívánt vendéget is távol tarthatsz ezzel a módszerrel, mert sok kártevő nem szereti a tojáshéj szagát.

Viszont vannak olyan állatok, amiket egyenesen vonz az illat, így megfontolandó, hogy a ház közvetlen közelében alkalmazd.

3. Kiváló talajtakaró!

Ha kellő mennyiségű héj gyűlt össze, esztétikus talajtakarónak is használhatod. Szépen elüt a kert többi részétől. Ha nagyon vastag a réteg, még a gyom sem képes áttörni rajta.

És ezeket olvastad már?