OTTHONKA

Hátborzongató tojást tojt Szirákon egy tyúk

A bizarr formájú tojást a tyúkólban, az egyik fészekben találta a helyi asszonyka. Nem hitt a szemének, amikor meglátta a furcsa képződményt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ilyen vendégjárás még sosem volt a falu szélén, közvetlenül az erdő mellett található portán: egymást váltják a helyiek, mióta híre kelt a csodatojásnak. Mindenki meg akarja nézni a különös formájú szerzetet, azt mondják, szerencsét hoz, de persze az is igaz, hogy ilyet bizony még senki nem látott a környéken. Ennek a tojásnak ugyanis nemcsak az alakja furcsa, hanem a mérete is - pedig bizonyosan normál méretű tyúk tojhatta, ezen a portán ugyanis csak ilyenek vannak: házityúk és gyöngytyúk.

Régi tapasztalat, hogy a tojószezon elején, amikor még nem áll be tojásügyben a tyúkok biológiai rutinja, előfordulhatnak anomáliák. De ez a mostani tojás minden korábbi amorf változaton túltesz, mutatjuk, hogy néz ki! LAPOZZ!


Ez a tojás egy apró gömböcske.

 

Kisebb, mint egy pingponglabda, kisebb, mint egy dió. Igazából alig nagyobb 1 cm-nél.

 

További képekért LAPOZZ!


Egy tízforintoshoz képest pedig ekkora a sziráki mutánstojás:

Anita, a baromfiudvar gondozója szerint nem az a baj, hogy épp csak beindulni készül a tojószezon. A minap ugyanis rókatámadás érte a szabadtartású baromfikat, egy tyúkot el is kapott a ravaszdi. Könnyen meglehet, hogy a megmenekült tyúkokat sokkhatásként érte a gyilkos akció. Az egyik tyúk épp a stressztől tojhatott ilyen kis görcsöt.

Nagy kérdés, hogy vajon mi lehet a minitojáson belül...

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?