OTTHONKA

Eszméletlen, mit művel a levessel a szódabikarbóna

Rengeteg dologra használhatod a szódabikarbónát! Konyhában, fürdőszobában, háztartásban, hajra, bőrre. Tudjuk, hogy szinte csodákra képes. Na de a levesbe is? Lássuk, hogyan.

Õsrégi szódabikarbóna-tipp ez, már a nagymamáink is használták, valószínű, az unokáink is fogják. Ha nehezen fő puhára az apróra vágott marhahús a levesben, akkor ne tétovázz, ilyenkor jól jön egy gyors megoldás, elő a szódabikarbónával! Ha az alábbi trükköket használod, még menthető a finom ebéd vagy vacsora.

1. Húslevesben

Kemény, nehezen puhuló húsok esetében, főként marhahúsfőzésnél, de tyúkhús puhításnál is alkalmazható a szódabikarbóna. Nincs más dolgod, csak tegyél a levesfőzésnél egy késhegynyi szódabikarbónát a lébe. Az étel ízét nem fogja megváltoztatni, de a hús omlós lesz a levesben.

2. Hús sütésénél

Ha nem csak levest főzöl, hanem az apróra vágott húsból sütni is szeretnél, akkor tanácsos sütés előtt megszórni szódabikarbónával. Forgasd meg benne a húst, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön belőle. Hagyd rajta a szódabikarbónát nagyjából fél órán át. Majd nagyon fontos, hogy alaposan mosd le a húst! Ezután már csak töröld szárazra, és süsd meg.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?