MEDICINA

Minden férfiban megáll az ütő, hamarosan így fog kinézni a szexi titkárnő

Nem véletlenül buknak a dögös irodista hölgyekre a férfiak! Illatosak, szexik és nagyon édesen tipegnek magas sarkú cipőikben. Lássuk, hogy lesz ez a jövőben!

Emma a jövő dolgozója – alakját egy irodai berendezéseket gyártó cég a Fellowes Brands és egy viselkedéskutató, William Higham alkotta meg, abból kiindulva, milyen károkat okoz a szervezetnek a tartós ülés. A jelentés szerint, ha nem vigyázunk, 20 év múlva szinte minden irodai dolgozó ilyen alakot ölthet.

Irodai dolgozó

Fotó: Pixabay.com

Emma bőre sápadt és fáradt a mesterséges fénytől, a karján pedig ott a stressz okozta ekcéma. Az orra és a szeme gyulladt, és több az orr-valamint a fülszőre. A szeme a képernyőtől vörös, a hosszas ülés és túlórázás pedig tartósan tönkretette a testtartását, púpot növesztett a hátára. Az üléstől a lába is dagadt és visszeres, hastájékon pedig komoly felesleget halmozott fel.

Fotó: profimedia

William Higham szerint Emma alakja azt jelképezi, mit tehet velünk 20 évnyi tartós ülőmunka, képernyőnézés és túlórázás. Ha viszont valaki nem vigyáz magára, valóban így nézhet ki két évtizednyi ülés után. A baba pedig mindennél erősebben illusztrálja, hogy mi a baj az ülő életmóddal.

Fotó: profimedia

Az egészséges munkahelyi megoldásokat kínáló cég jelentése azt is tartalmazza, mit kellene tennünk, hogy elkerüljük Emma problémáit. Érdemes minél több szünetet beiktatni a munkaidőbe, minél többet a szabad levegőn tartózkodni, és legalább hetente 150 percet sportolni. A képernyőt is ki lehet kapcsolni néha, és ha előtte ülünk, akkor jó, ha vigyázunk a testtartásunkra,

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?