Létrehozva: 2020.10.20.

Bulgáriában rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése

Bulgáriában rekordot döntött a fertőzöttek számának napi növekedése: az elmúlt 24 órában 1024 új esetet regisztráltak, amely 629-cel több az előző napinál; egyes vidéki régiókban válságosra fordul a helyzet, a kórházakban nincs elegendő ágy, sem egészségügyi dolgozó az egyre több beteg gyógyításához.

Az egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint a járvány kezdete óta 30 527-en kapták el a vírust. A legtöbb beteget a fővárosban, Szófiában (292) és Plovdivban (101) regisztrálták.

Az elmúlt napon 18-an haltak bele a koronavírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe, a halálesetek száma ezzel 1008-ra nőtt. Jelenleg 1562 embert ápolnak kórházban, 88-at intenzív osztályon. A járvány kezdete óta 17 153 ember gyógyult meg, az elmúlt 24 órában 4406 tesztet végeztek.

A minisztérium külön kitér arra, hogy az egészségügyi dolgozók közül 1622-en betegedtek meg.

A bolgár államfői hivatal a sajtó többszöri megkeresésére válaszolva közölte, hogy Rumen Radev elnök koronavírus-tesztje negatív lett. „Rumen Radev elnök nem került kapcsolatba olyan személlyel, akinek jelenleg pozitív lenne a tesztje. Az államfő tallinni látogatása során a bolgár küldöttség nem volt karanténban. A bolgár delegáció Tallinnba érkezésének első napján Rumen Radev tesztet csináltatott, amelynek negatív volt az eredménye” – közölte.

A TASZSZ orosz hírügynökség felidézte, hogy Radev észtországi látogatását félbe kellett szakítani, mert az észt államfői hivatal szerint a bolgár vezető kapcsolatba került egy koronavírussal fertőzött személlyel. A bolgár elnöki hivatal pedig ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a látogatást azért kellett félbeszakítani, mert a koronavírus járványa miatt nem lehetett véghez vinni az észt fővárosban betervezett programot.

Kosztadin Angelov bolgár egészségügyi miniszter időközben bejelentette, hogy Radev karanténba vonul, amint visszaérkezik Észtországból. A tárcavezető szerint az államfő október 16-án Dmitrij Petrov tábornokkal, a bolgár fegyveres erők főparancsnokával találkozott, akinek szervezetében két nappal később kimutatták a koronavírust. „Az óvintézkedések mindenki számára azonosak” – emelte ki az egészségügyi miniszter.

A megyei járványtörzsek szerint az ország egyes régióiban válságosra fordult a helyzet, a kórházakban nincs elegendő férőhely a betegek kezeléséhez, az egészségügyi dolgozók erős kimerültségre és létszámhiányra panaszkodnak.

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első koronavírus-fertőzötteket, március 13-tól május 14-ig rendkívüli állapot volt az országban. Jelenleg rendkívüli járványhelyzet van érvényben, amelyet a kormány november végéig meghosszabbított. Kötelező a védőmaszk viselése a közintézményekben és a közösségi közlekedési eszközökön, illetve a higiéniai előírások és a társadalmi távolság betartása. A hatóságok fokozzák a járványügyi szabályok betartásának ellenőrzését.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migrén miatt fordult orvoshoz egy férfi, vérfagyasztó dolgot találtak a fejében

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet