Létrehozva: 2020.04.19.

Karanténkonyha: tészták, amiket nem lehet megunni

Három szuper finom, gyors tésztareceptet hoztuk el neked. Bátran válaszd ki a kedvencedet, a család is örülni fog, ha elkészíted!

Szerző Sors Edina

Összeszedtünk három gyorsan elkészíthető, isteni finom tésztareceptet. A tésztákat a gyerekek imádják, laktatók is, és kihagyhatatlanok ezekben a napokban.

1. Grízes tészta

Fotó: instagram

Hozzávalók:

  • 2 dkg zsír
  • 10 dkg búzadara
  • 30 dkg fodros kockatészta
  • porcukor
  • lekvár
  • Így készítsd el:

    1. Forrósítsd fel a zsírt, szórd rá a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítsd meg, majd öntsd fel másfélszeres mennyiségű, forró, sós vízzel. Kicsit forrald fel, fedd le, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.

    2. Főzd ki közben forrásban lévő vízben a tésztát. Szűrd le, csepegtesd le a vizet róla. Keverd össze a már megpuhult grízzel. Hagyd állni együtt egy darabig.

    3. Tálald porcukorral és egy kis finom, házi lekvárral.

    Jó étvágyat!

    2. Káposztás tészta

    Fotó: instagram

    Hozzávalók:

  • 80 dkg fejes káposzta
  • 30 dkg fodros tészta ( vagy csavart durum )
  • 1 ek só
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt bors
  • Így készítsd el:

    1. Vágd a káposztát négyfelé. A torzsáját vágd ki, a többit reszeld le. Sózd meg, forgasd át és hagyd pihenni 15 percen keresztül, majd alaposan nyomd ki a levét.

    2. Egy nagyobb teflonserpenyőben forrósíts fel olajat, add hozzá a káposztát, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett nagyjából 20 perc alatt egyenletes barnára pirítsd meg.

    3. Sós vízben főzd ki a tésztát, szűrd le, keverd össze a pirított káposztával. Sózd , borsózd ízlés szerint. ( gyerekek sokszor cukrot is tesznek rá)

    Jó étvágyat!

    3. Krumplis tészta

    Fotó: instagram

    Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg fodros vagy kockatészta (durum)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • őrölt bors
  • Így készítsd el:

    1. Vágd apróra a vöröshagymát, és forró olajban egy serpenyőben pirítsd meg, majd hintsd meg pirospaprikával úgy, hogy félrehúzod a tűzről a serpenyőt. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát. Sózd meg, borsózd, és kb. 0,5 dl vizet önts rá. Hagyd a saját levében fedő alatt, takarékon ( néha megkeverve) puhára párolódni.

    2. Közben a tésztát főzd ki és szűrd le.

    3. Amikor megpuhult a krumpli, törd össze, és keverd a kifőzött tésztával össze. Szükség szerint sózd, borsozd. Uborkával, esetleg tejföllel tálalhatod.

    Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek