
Jönnek az ünnepek és tele lesz a ház finomabbnál finomabb sütikkel. Ahhoz, hogy a hab a legegyszerűbben készüljön el, elárulunk néhány fantasztikus ötletet.
Tojásfehérjét kézi habverővel nem egyszerű felverni. Te is kínlódtál már vele eleget? Mutatunk néhány apró trükköt, hogy az ünnepi sütit egyszerűbben elkészíthesd.

Fotó: 123 RF
1. Tojás
Már dédanyáinktól is azt hallhattuk, hogy a 3-4 napos tojásfehérje a legalkalmasabb a hab készítésére. A hűtőből frissen kivett tojást nehezebb felverni. Vedd ki belőle a tojást 1-2 órával korábban, hagyd szobahőmérsékleten melegedni, majd válaszd szét a fehérjét és a sárgáját. Figyelj oda, hogy ne kerüljön a fehérjébe semmi, de ha mégis, akkor halászd ki tiszta kanállal.
2. Habüst és keverőtál
Legyen az edény teljesen tiszta. Lehetőleg rozsdamentes acéltálat vagy üvegtálat használj. A műanyag nagyon érzékeny és mosogatás után is zsíros maradhat, azt ha lehet, felejtsd el.
3. Így a leghatékonyabb felverni a tojást

Fotó: 123 RF
Adj egy csipet sót a fehérjékhez, pár csepp ecetet vagy citromlevet. Ez növelheti a stabilitást. A robotgépet a legmagasabb fokozaton használd. 3 perc alatt kész is lesz. Közben a tojásfehérje fokozatosan kifehéredik és megkeményedik. Ha már nem esik ki felfordított edényből a hab, akkor tökéletes. Ha kézi erővel vered fel a tojást, akkor is ugyanez a módszer mutatja meg neked, hogy kész a tökéletes hab.
4. Fontos az időzítés!
Ne hagyd állni a keményre vert habot! A hab összeesik, ha elszállnak belőle a légbuborékok. Így a felhasználás előtt készítsd el, majd lapáttal forgasd össze a többi hozzávalóval, de légy óvatos, ne törd össze.







