OTTHONKA

Ezért tarts mindig a mosógép mellett egy üveg ecetet

10 szuper ötletet mutatunk, mire jó otthon az ecet! Több drága bolti szert is kiválthatsz vele. Tegyél egy üveggel a gép mellé, és minden problémádat megoldja!

Nem is hiszed, mennyi gondot vesz le a válladról ez a természetes szer!  Olyan gyakran fogod majd mosáshoz használni ezután, hogy jobb, ha a fürdőszobában (vagy mosókonyhában) külön is tartasz egy flakonnal az általános csodaszerből.

Nézd, mennyi mindenre jó:

1. Puhít, nem tapadnak a szöszök

Nem vagy híve a mesterséges anyagokat tartalmazó öblítőknek? Ám fontos, hogy a ruhák finom, lágy tapintásúak maradjanak? Adj fél csésze ecetet az utolsó öblítéshez. Nem csak puha tapintású lesz tőle a textília, de a szöszök és a házi kedvenc szőre sem tapad majd rá.

2. Kellemetlen szagok ellen

1 csésze ecet a mosáshoz adagolva, még a mélyen beivódott szagokat is eltávolítja a textíliából. Ha például kénytelen vagy cigarettafüstben tartózkodni, és a ruháid beveszik a dohány szagát, ezen is segít.

3. Régi, makacs foltok ellen

Ha ezeket szeretnéd eltüntetni, a következő keveréket ajánljuk: 3 ek ecet 2 ek folyékony mosószer 4 csésze meleg víz. Finoman dörzsöld a keveréket a foltba, majd mosd ki a ruhát a szokott módon a többivel együtt.

4. Fakulás ellen

Szeretnéd, hogy a ruháid megtartsák az eredeti, ragyogó színüket? Akkor mosáskor ne felejts el 1 csésze ecetet adagolni a gépbe.

5. Fekete ruhák színtartása

A fekete ruháknál különösen fontos, hogy ne veszítsenek a színükből. Ha az utolsó öblítés ciklushoz töltesz fél csésze ecetet, eltávolítja a kelméből a mosószermaradványokat is. Így a ruha szép mélyfekete marad.

6. Színeresztés ellen

Tölts 1 csésze ecetet a mosáshoz, hogy megakadályozd a ruhák színének eresztését.

7. Új ruha, színeresztés ellen

Aggódsz, hogy az új, színes ruhád mosáskor majd ereszti a színét? Előzd meg! Áztasd be 10 percre pár csészényi ecetbe. Ne higítsd vízzel!

8. Elszürkült ruhák fehérítése

Ha a fehér kelme egy idő után már inkább látszik szürkének, mint az eredeti, vakító fehérnek, a következő boszorkányos trükköt érdemes bevetned: Egy fazékba tölts 5 csésze vizet és 1 csésze ecetet. Forrald fel, majd vedd le a tűzről. A ruhák anyagától függően nyomd őket a forró (vagy meleg) keverékbe, és hagyd ázni 1 éjszakára. Utána mosd ki, ahogy szoktad.

9. Alakja vesztett vagy összement gyapjú pulcsi?

Ez sem gond. Ezt is megoldja egy kis ecet! Áztasd az elformátlanodott cuccot 1 rész ecet és 2 rész víz keverékébe 25 percig. Utána igazítsd vissza a pulcsit az eredeti méretére és formájára, és hagyd megszáradni a levegőn.

10. Baktériumok

Az influenzás időkben különösképpen fordíts gondot ruháid fertőtlenítésére is. A mosáshoz adagolj 1 csésze ecetet.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?