FITTFAZÉK

Megújult a szilvás gombóc, imádja mindenki az új trükköt

A magyar konyha egyik kedvenc étele, amit mindenki szeret. Olyan változatot mutatunk, amit még akkor is ehetsz, ha diétázol. Arról nem is beszélve, hogy milyen könnyen elkészíthető.

Hihetetlen szuper ez a recept, hiszen dübörög a szilvaszezon, és sok diétázó csak álmodozik a szilvás gombócról! Sosem gondoltad volna, hogy cukkiniből készülhet ez a hagyományos „tészta” étel, amit mindenki szeret.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 5 dkg megtisztított, felkarikázott cukkini
  • 7 dkg zsírtalanított kókuszliszt
  • 2 dkg bambuszrost
  • 1 dkg darált útifűmaghéj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 1 kávéskanál vanília por
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
  • néhány szem szilva negyedelve vagy felezve (mérettől függően)
  • fahéj
  • 10 dkg darált dió

Így készítsd el:

  1. A cukkinikarikákat párold meg, majd szűrőben hűtsd ki. Pépesítsd aprítóban a tojással együtt.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálban keverd el, és add fokozatosan a cukkinis tojáshoz, majd keverd az egészet simára.
  3. A tésztát tedd egy órára hűtőbe, mielőtt dolgozni kezdesz vele.
  4. A hideg tésztát vagy nyújtsd ki két sütőpapír között és vágd négyzetekre, vagy a tenyeredben gombócnyi tésztát szétlapítva szórj rá egy kevés fahéjat és arra tegyél egy kis szilvadarabot. Formázd gombóccá és hempergesd meg darált dióban.
  5. 190 fokos sütőben 20 percig süsd, de mielőtt tálalod, hűtsd le.