OTTHONKA

Szórj fahéjat a szobanövényekre és csodát látsz

Imádjuk a a fahéjat a süteményekben, és jó hasznát vesszük, ha megbetegeskedünk. Az illatos fûszernövény azonban további csodákat tartogat. Ezt nézd!
  • Szerző: ripost

A fahéjnak finom az illata, csodás az íze, és rengeteg süteménybe használjuk. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy az egzotikus fűszer remek segítség lehet a növények ápolásában. Kiváló gombaölőszer, kártevők ellen is hatékony, és még a gyökereztetésében is hasznát vehetjük.

Gombaölő hatású

Egy púpozott kanál őrölt fahéjat keverj el 1 liter forró vízben, majd hagyd kihűlni. Öntsd az elegyet szórófejes flakonba és permetezd vele a beteg szobanövényeid levelét, szárát. A penész, vagy a gomba 1-2 nap alatt eltűnik a levelekről.

Elűzi a kártevőket

Ha a virágföldben hangyák is megtelepedtek, szúrj a földbe néhány egész fahéjrudat, majd a föld felszínét permetezd be fahéjas vízzel. Az erős illatú fűszernövény elüldözi és távol tartja a hangyákat.

Gyökereztetésre kiváló

A levágott hajtást kend be őrölt fahéjjal és tedd vízbe. Ha átülteted a növényt, akkor a virágföldbe szórj egy kevés fahéjat, amely segíti a növény gyökerének erősödését, és magát a gyökérzet kialakulását is. A gombaspórákat is távol tartja.

Gyógyítja a növényi sérüléseket

Ha átültetéskor, vagy öntözés közben letörik a növény szára a sérült részt kend be őrölt fahéjjal. Meglátod, hamar helyre jön a növényed.

 

 

És ezeket olvastad már?