EZO

Így hat ránk a teliholddal búcsúzó péntek 13-a

Bizony nagy hatással lesznek az esti energiák a szombat reggel érkező teliholdra. Itt az ideje, hogy kezdj valamit a babonával, ha szeretnéd a telihold energiáival elengedni a hozzá tartozó félelmeidet, és a feszültségeket. Így tudod valóra váltani az álmaidat.

Bár a Hold csak szeptember 14-én korán reggel 6:35-kor lesz teljes, de már péntek 13-án késő este éreztetni kezdi a hatását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ráadásul a Halak jegyében áll majd a Hold, szemben a Szűz jegyében álló Nappal.

Ehhez tudni kell, hogy a Halak álmodozó, míg a Szűz józan és megfontolt. Ettől kísérteties gondolatok, élethelyzetek alakulhatnak ki, de a telihold éppen az elengedésről szól, így a legfontosabb, hogy erre fókuszálj. Ha hiszel a péntek 13-a babonájában, akkor vizsgáld felül azokat a gondolataidat, melyek homályosak, vagy félelmet keltenek benned. Intuitív és érzékeny napok elé nézhetsz. Gondold át, mely életterületeken kompenzálsz, hol vállalsz magadra többet úgy, hogy önmagadat adod fel érte. Vizsgáld meg, miben érzed magad áldozatnak, miben vagy magadhoz szigorú vagy túl kritikus. Erősítsd azt, amit szeretsz magadban, és ha valaki dicsér, fogadd el.

Fotó: 123 RF

Ha a telihold hatását furcsának is érzed, igyekezz elengedni a Hold energiáival a benned lévő feszültséget. Figyelj a sugallatokra! Ne aggódj, és ne sértődj meg semmin, emelkedj felül ezen érzéseken. Túlreagálhatsz ezekben a napokban dolgokat.

Hiába szeretnéd megtalálni a hivatásod, ha azt sem tudod, mivé szeretnél válni, és inkább követed más nyomdokait. Hiába álmodsz tökéletes párkapcsolatról, ha közben azok a gondolatok gyötörnek, hogy alkalmatlan vagy rá. Hiába kínál az élet rengeteg lehetőséget, ha nem vagy nyitott észre sem veszed, vagy nem mersz élni velük, azt gondolva, hogy alkalmatlan vagy rá, vagy meg sem érdemled. Áldozathozatal és bátorság nélkül nehéz változtatni. Engedd el azokat a félelmeket, melyek gúzsba kötnek. Ne ragaszkodj illúziókhoz, elképzelésekhez, az általad idealizált képekhez. A dolgok lehet nem így érkeznek el az életedbe. „Álmodd” újra önmagad. Ez a szeptemberi telihold üzenete. A vágy és a valóság ne feszüljön egymásnak, hanem engedd meg, hogy a vágyad valósággá válhasson!

Péntek 13-án különleges lesz a hold

A mai nap sok babonás ember számára fontos, hiszen péntekre esett tizenharmadika, csakhogy ez dátum a Hold állása miatt is meglehetősen különlegesnek ígérkezik. Ma éjszaka ugyanis telihold látható majd az égen, mely valójában szombat hajnalra teljesedik majd ki. Azt a teliholdat egyébként mely a legközelebb esik az őszi nap-éj egyenlőséghez Arató Holdnak is nevezik. Az, hogy Arató Hold péntek 13-ra essen, nagyjából húszévente következik be, legutóbb 2000-ben történt, legközelebb pedig 2049-ben fog. Az Arató Hold elnevezés egyébként még az indiánoktól származik. Az angolok gyümölcs holdnak, a kelták éneklő holdnak, a kínaiak krizantém holdnak, a cseroki indiánok fekete pillangó holdnak is nevezik.

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?