FAZÉK

Durva, mit művelt az uborkával a szabolcsi háziasszony

Boros Vali tarsolyában mindig van egy újabb rafinált praktika! Ezúttal olyan trükköt mutatott, hogy mindenki álla leesett; az biztos, hogy így nem sokan teszik el télire az uborkát!
  • Szerző:

Valószínűleg neked se az uborkapor az első gondolatod, ha arról van szó, hogyan tedd el télire az uborkát. Boros Vali ezúttal egy olyan trükköt mutatott a háziasszonyoknak, amivel bebizonyította, hogy a csemege- és a kovászos uborkán túl is van élet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

A szabolcsi csodaháziasszonyt százezren követik Facebookon, és nem véletlen: hihetetlenül rafinált praktikákat oszt meg velük, amik minden konyhában jól jöhetnek.

Fotó: Ripost

Vali alapelve, hogy amit lehet, azt ne boltból szerezze be az ember; házi tésztát, ételízesítőt rendszeresen készít, de országos hírnévre az egyszerűen elkészíthető és fantasztikusan finom házi kenyerével tett szert néhány éve. Kicsit később bedobta a köztudatba a PET-palackban kovászolt uborkát, amivel alaposan megosztotta az internet népét; most pedig az uborkapor receptjével kavarta fel az állóvizet.

Fotó: Facebook (Boros Vali – Vali hagyományos konyhája)

Történt ugyanis, hogy Facebook csoportjában bemutatta, hogy aszalógép segítségével hogyan készít port a friss, zsenge uborkából télire, a háziasszonyok közül pedig sokan megdöbbentek; hiszen jócskán akadtak, akiknek elképzelése sem volt, hogy mire jó ez. Valika hamar hozzátette, hogy az uborkapor kiváló salátaöntetekhez, így télen is friss uborkaízt élvezhet, aki megcsinálja. Ekkor mindenki kapcsolt, hogy hiszen a boltban is lehet kapni salátaporokat; csakhogy a Valika-féle nagyságrendekkel egészségesebb.

Fotó: Facebook (Boros Vali – Vali hagyományos konyhája)

Ugyanis ebben a porban garantáltan nincs színezék, ételfesték, ízfokozó. Az uborkákat le kell reszelni, jó alaposan kicsavarni, írta Valika; majd így be kell tenni az aszalógépbe. Hatvan fokon ki kell szárítani, és ha már teljesen száraz, akkor kávédarálóval porrá kell őrölni, és mehet is a kamrába. A szabolcsi csodaháziasszony hozzátette, hogy így egész télen, bármikor hozzá tudnak nyúlni; joghurtos öntetet szokott vele készíteni, vagy joghurtos-mustáros salátaalapot készít vele. Az biztos, hogy ha van otthon aszalógép, érdemes kipróbálni!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?