kulcsár edina
Karcsúsodni nem csak lemondással, önsanyargatással lehet! A brokkoli remek segítség a fogyókúrában, hiszen rendkívül rostos, tápláló, és ezerféle étel készíthetõ belõle!
Brokkoli az egyik legegészségesebb zöldségünk! Gazdag A-, C,- és K vitaminban, de a folsav, kálium, kálcium és foszfor tartalma is jelentős. A brokkoli több mint 30 különböző antioxidáns hatású anyagot tartalmaz és jelentős szerepe van a rák megelőzésben is!
Nyersen vagy főzve, a brokkoli rengeteg tápanyagot és vitamint biztosít szervezetednek, érdemes minél többet fogyasztani belőle!
Összegyűjtöttünk 3 különleges, egyszerűen és gyorsan elkészíthető brokkolis receptet.
Varázslatos kombó a ropogós brokkoli, fokhagymásan, citrommal, sajttal és fenyőmaggal.
Így készítsd:
Friss bazsalikommal tálald!
A brokkoli a világ ötödik legnépszerűbb zöldsége!
Gyors, könnyű vacsora, nem csak vegetáriánusoknak. Feltétnek, de rizs vagy krumpli mellé is remek fogás.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Legyél kreatív! Pirított magvakkal, vagy sajttal még különlegesebbé teheted!
Felhasználásig hűtőben, légmentes edényben, akár 10 napig is eltartható!
Felvágottak helyett isteni és egészséges ízeket varázsolhatsz a szendvicsre!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Fokhagymás pirítóssal is kínálhatod!
Vigyázz, ne főzd túl! A brokkolinak 5-8 perc főzési idő elegendő.
Káposzta gyalun szeletelve szervírozd a nyers salátával, így tudod legjobban megőrizni értékét!
Amit még érdemes a brokkoliról tudnod: