tóth gabi
Elképzelhetetlen, hogy valaki megunja nyáron a fagyit, de ha mégis ez történt veled, mutatunk egy receptet, amivel megbolondíthatod egy kicsit! Igazi felfrissülés a forró napokon, garantáltan a család kedvence lesz!
Számtalan variációja van a sima, hétköznapi fagylaltnak, és rengeteg receptet találunk a neten, hogyan készíthetünk egészséges összetevőkből, házilag ilyen hűsítő finomságot. Ebben a változatban benne van az almáspite íze: ugyanis alma, barna cukor, fahéj és vanília kell hozzá. Eszméletlenül hamar elkészül, és nagyon finom – ebben a tikkasztó hőségben igazi felüdülés.
Hozzávalók
Az almaszószhoz:
1/4 csésze barna cukor
1 teáskanál sótlan vaj
1 teáskanál fahéj
2 nagyobb hámozott, felkockázott zöld alma
A fagylaltkrémhez:
4 dl tej
fél teáskanál fahéj
fél teáskanál vaníliakivonat
2 csésze keményre vert tejszínhab
3/4 csésze összetört zabpehelykeksz
Elkészítés:
Tedd a barna cukrot és a vajat egy közepes méretű serpenyőbe, majd melegítsd addig, míg a vaj meg nem olvad, és össze nem keveredik a cukorral. Ezután add hozzá a fahéjat, majd keverd bele a feldarabolt almákat is. Részben lefedve főzd össze őket, néha keverd meg. Ha már az alma puhára főtt, önts át a masszát egy tálba, és helyezd a hűtőbe.
Ezután készítsd el a fagyit! Ehhez vegyél elő egy nagy tálat, amiben összekevered a tejet, a fahéjat, és a vaníliakivonatot. Keverd addig, míg homogén nem lesz. Egy botmixerrel verd keményre a tejszínt, majd óvatosan keverd a tejes-fahéjas masszához, hogy ne törjön össze.
Ha ezzel megvagy, egy hőálló tál aljában oszlasd el a vaníliás massza felét, tedd rá az almás masszát, majd az összetört kekszeket, a végén pedig a maradék fagyit. Nem baj, ha egy kicsit összekeverednek, annál érdekesebbek lesznek a színek! Ezután tedd a fagyasztóba, és hűtsd legalább hat órán keresztül.
Szörppel, mézzel, vagy rolettivel tálalhatod, de önmagában is nagyon finom.