Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.20.

Egyszerű vacsi: kánikulában is imádni fogod!

Itt a forróság, nem csoda, ha alig van étvágyad! Könnyű, egészséges, gyorsan elkészathető vacsorát ajánlunk. Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

Egy isteni padlizsán a kánikulában biztos, hogy mindenkinek jól esik! Fantasztikus recept a meleg nyári napokra. Isteni finom és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan elkészítheted. A padlizsán a kánikula kedvence.

Jótékony hatásai:

  • jótékony a szívre
  • hasznos az agynak
  • segít a vas előállításban
  • megkönnyíti a fogyást
  • segít az emésztésben
  • antibakteriális hatású
  • Íme egy csodás recept a melegben imádni fogja az egész család. Vacsira a legszuperebb megoldás!

    Töltött padlizsán

    Padlizsán
    Fotó: youtube.com

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 80g sajt
  • 300g paradicsom
  • igény szerint zsemlemorzsa
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a padlizsánokat és vágd fel vékony karikákra. Tepsibe tegyél sütőpapírt.
  • A zsemlemorzsát tedd egy tányérba. A padlizsán karikákat kend be olajjal, és forgasd bele a morzsába. Utána helyezd bele a tepsibe.
  • 180C fokos sütőben süsd meg 20 percen keresztül.
  • Közben a sajtot reszeld le a paradicsomokat apróra vágd fel. Az apró paradicsomokat helyezd rá a padlizsán felére, szórd rá a sajtot, majd hajtsd ketté a padlizsánokat.
  • ÖT percre, grill fokozaton tedd vissza a sütőbe.
  • Tálalhatod is ezt az egyszerű finomságot!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    Padlizsán egynyári növény. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem.  

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

    borsonline.hu

    "Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

    ripost.hu

    Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

    vg.hu

    Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

    origo.hu

    Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

    travelo.hu

    Ezzel a három csodálatos épülettel ünnepeljük a műemlékvédelmi világnapot

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

    ripost.hu

    Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre