FAZÉK

Egyszerű vacsi: kánikulában is imádni fogod!

Itt a forróság, nem csoda, ha alig van étvágyad! Könnyű, egészséges, gyorsan elkészathető vacsorát ajánlunk. Mutatjuk a receptet.
címkék:

Egy isteni padlizsán a kánikulában biztos, hogy mindenkinek jól esik! Fantasztikus recept a meleg nyári napokra. Isteni finom és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan elkészítheted. A padlizsán a kánikula kedvence.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jótékony hatásai:

  • jótékony a szívre
  • hasznos az agynak
  • segít a vas előállításban
  • megkönnyíti a fogyást
  • segít az emésztésben
  • antibakteriális hatású

Íme egy csodás recept a melegben imádni fogja az egész család. Vacsira a legszuperebb megoldás!

Töltött padlizsán

Padlizsán

Padlizsán
Fotó: youtube.com

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 80g sajt
  • 300g paradicsom
  • igény szerint zsemlemorzsa
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a padlizsánokat és vágd fel vékony karikákra. Tepsibe tegyél sütőpapírt.
  2. A zsemlemorzsát tedd egy tányérba. A padlizsán karikákat kend be olajjal, és forgasd bele a morzsába. Utána helyezd bele a tepsibe.
  3. 180C fokos sütőben süsd meg 20 percen keresztül.
  4. Közben a sajtot reszeld le a paradicsomokat apróra vágd fel. Az apró paradicsomokat helyezd rá a padlizsán felére, szórd rá a sajtot, majd hajtsd ketté a padlizsánokat.
  5. ÖT percre, grill fokozaton tedd vissza a sütőbe.
  6. Tálalhatod is ezt az egyszerű finomságot!

Jó étvágyat!

Te tudtad?

Padlizsán egynyári növény. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?