FAZÉK

Így készül az olaszok gyors és egyszerű töltött paprikája

Isteni finom, gyors és egyszerű az olasz töltött paprika. Kicsit más mint a miénk, de jól áll neki az újítás, érdemes megkóstolni!

Az olasz töltött paprika egy igazi különlegesség, érdemes egyszer kipróbálni! A töltött paprikának ezer arca van, több kúltúrában többféle recept is létezik. Mi most egy mediterrán, egyszerűen elkészíthető változatot mutatunk meg:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Töltött paprika

Töltött paprika Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db kaliforniai paprika v. nagyobb tv. paprika
  • 500 g darál marhahús vagy csirke
  • 400 g paradicsompüré/ friss paradicsomból is készítheted
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • 1 tk. kömény
  • olaj

Így készítsd el:

  1. Vágd fel apróra a vöröshagymát. Serpenyőben, olajban pirítsd meg, majd tedd bele a paradicsompűrét, sózd ízlésed szerint.
  2. A darálthúshoz add hozzá az apróra vágott petrezselymet, az összenyomott fokhagymát, köményt és a zsemlemorzsát. Kézzel jól keverd meg.
  3. Moss meg 2 db nagyobb paprikát. Vágd ketté és vedd ki a csumáját. Töltsd bele a darált húsos tölteléket.
  4. Adj vizet a paradicsompüréhez, helyezd bele a töltött paprikákat, és fedd le. 20-25 percen keresztül főzd.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A kaliforniai paprika

  • alacsony kalória tartalmú
  • sok benne a C-vitamin
  • kéntartlama nagyon hasznos a szervezetnek
  • E-vitamin forrás
  • B6 -vitamintartalma magas
  • Bétakarotin tartalma is hozzájárul az egészséghez

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?