Isteni finom ez a mákos zebratorta, bár a hagyományos csokistól eltér, nagyon egyszerű elkészíteni, és az ünnepi asztalon is jól mutat. Íme a recept. jó étvágyat a különleges zebratortához!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
0,5 tk.sütőpor
5 dkg cukor
8 edk vaj
1 db tojás
1 csipet só
krémhez:
50 dkg túró (krémesre áttört)
20 dkg krémsajt
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
25 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg mák (darált)
1 csomag vaníliás pudingpor
Így készítsd el:
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit és pihentetés nélkül béleld ki vele a 26 cm-es kapcsos tortaformát
A túrókrém hozzávalóit, kivéve a mákot, egy nagy keverőtálba tedd bele, és kézi mixerrel addig keverd, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapsz.
Felezd meg a krémet és az egyik felébe tedd bele a darált mákot.
Egy mártásos kanállal kanalazd rá a tésztára felváltva a kétféle krémet. Egésen egyszerűen rakj középre egy kanál fehér krémet, majd rá egy kanál mákosat. Így váltogatva folytasd, amíg a krém el nem fogy. Nem kell kenegetned, magától elterül a töltelék, bár a kakaóshoz képest itt egy kis türelemre lesz szükséged, a mákos krém ugyanis sűrűbb.
175 C fokra előmelegített sütőbe tedd be a sütit és 50 perc alatt süsd meg. Hagyd 10 percig hűlni, majd szedd le a forma oldalát.
Ha teljesen kihűlt, csak akkor szeleteld.
Ameddig meleg a torta és nem dermedt meg rendesen, a túrótöltetlék könnyen szétfolyhat, tehát légy türelmes! Kész is a mákos zebratorta.