FAZÉK

Megújult a piskótatekercs, így került bele a nutella

Varázslatos édesség, ezt neked is el kell készítened! Istenien passzol hozzá a nagy kedvencünk a csokis mogyorókrém.
címkék:

Nutellás tekercs

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 130 g cukor
  • 100 g liszt
  • 15 g kakaó
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 200 g nutella
  • 100 g étcsokoládé

Így készítsd el:

  1. A tojásfehérjéket 30 g cukorral verjük habosra. A sárgákhoz tegyük a maradék cukrot és keverjük össze.
  2. Ezután a sárgákhoz adjuk hozzá a fehérje habot, óvatosan keverjük át. A lisztet szitáljuk hozzá, majd szórjuk bele a vaníliás cukrot.
  3. A tésztát osszuk ketté. Az egyik felébe rakjuk bele a kakaót és egy csipet sót, majd óvatosan keverjük át.
  4. Egy tepsibe simítsunk sütőpapírt, öntsük bele a sima tésztát, és 180 C fokon 8 percig süssük. Majd rakjuk a tészta tetejére a csokoládés nyers masszát, és így süssük tovább 180 C fokon még 8 percig.
  5. Vegyük ki a sütőből, kenjük rá a nutellát, és tekerjük fel a tésztát. Csomagoljuk bele a sütőpapírba a tekercset, rakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára.
  6. Végül vegyük ki a hűtőből a tekercset, szeleteljük fel és egyenként mártsuk bele a tekercsek alját nutellába. Helyezzük őket nutellával felfelé egy tálcára és rakjuk vissza a hűtőbe 30 percre.

Jó étvágyat!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?