RETRO RÁDIÓ

Készíts zöldséglekvárt bolti ételízesítő helyett! - Recept

Készíts zöldséglekvárt bolti ételízesítő helyett! - Recept
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 03. 05. 09:02

Vigyél új szint, új ízeket a konyhádba. Szabadulj meg a tartósítószerektõl, adalék és ízfokozó anyagoktól! Készíts egészséges ételízesítõt!

A zöldségkrém kitűnő az ételek ízesítésre, levesekbe, húsok mellé,  tésztákra, vagy akár mártogatósnak is. Magában melegen, vagy hidegen fogyaszthatók és nagyon egészségesek!

Magas rosttartalmuk miatt érdemes beépíteni a napi étrendünkbe is.

A zöldségkrém alapja mindenféle fűszer és zöldség lehet, szezon és ízlésed szerint készítheted, amolyan mindent bele recept. De a fantáziádat is szabadjára engedheted, így mindig újabb és újabb variációban készítheted.

Zöldségkrém

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg fehér répa
  • 50 dkg paradicsom
  • 50 dkg paprika
  • 25 dkg zeller
  • 25 dkg hagyma
  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg paszternák
  • 25 dkg karalábé
  • 1 darab gyömbér
  • 1 fej  fokhagyma
  • 2 csomag petrezselyem
  • 2 csomag zellerzöld
  • 1 csomag  lestyán
  • kb 1 kg só, ízlés szerint
  • Így készítsd:

  • Tisztítsd meg a zöldségeket, majd daráld, aprítsd.
  • Keverd jól össze a zöldségeket a sóval.
  • Kanalazd sterilizált üvegekbe.
  • Önts a tetejére pici olajat. Az olaj és a só tartósítja a zöldségkrémedet.
  • Ha szárítottan is szeretnél ételízesítőt, így készítsd!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.