Létrehozva: 2015.12.07.

Karácsonyi csokicsók, szuper diétás finomság az ünnepre

Nemcsak látványos, nagyon finom is. Ráadásul biztosan nem hizlal. Stílusos dekorációként is használhatod, öröm ránézni erre a sütire!

Minél többféle aprósüti ékesíti karácsonyi kínálóasztalod, annál jobban érzik magukat a vendégeid! Söpörd be családtagjaid és barátaid dicséretét diétás finomságokkal!

Karácsonyi Csokicsók

Knap Daniella receptje

Hozzávalók

Tészta

  • 35 g teljes kiőrlésű  zabliszt
  • 50 g Update1 Master Mix
  • 65 g vaj
  • 1 dkg Update1 Zero (porrá darált)
  • 1 db kisméretű  tojás sárgája
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk Update Vanilla Sweet (porrá darálva)
  • 2 tk. holland kakaópor
  • 1 csipet só

  • Töltelék:

    Update1 csokoládékrém

    Habcsókok:

  • 3 db tojás fehérje
  • 15 g Update1 Zero

  • Csokimáz:
    5 dkg Update1 Cake Sweet étbevonó

    Így készítsd:

    1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, fóliázd le, tedd a hűtőbe 1-2 órára. 2. A pihentetés után a tésztát nyújtsd 2 mm vastagságúra, majd egy pogácsaszaggató vagy pohár segítségével vágj kb. 3-4 cm-es korongokat belőle.

    3. A lapkákat 180 fokos sütőben süsd ki (max. 10 perc). Ha kész, vedd ki, hagyd hűlni.

    4. A habcsóksipkához verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már fényes a hab, tedd bele az édesítőszert, gyorsan ezt is forgasd bele.

    5. A habot töltsd csillagcsöves nyomózsákba, és sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomj akkora habsipkákat, mint a tésztakorongok mérete, majd 140-150 fokos sütőben kb. 25-30 percig süsd addig, míg elkezdenek színeződni. A kihűlt habcsókokat óvatosan, esetleg késsel szedd le a tepsiről.

    6. A mázhoz gőz fölött olvassz fel egy fél tábla Update1 Cake Sweet étbevonót. A habcsókokat óvatosan mártsd bele. A tésztakorongokra is tegyél 1-1 kiskanálnyit az olvadt csokiból, erre ültesd a habsipkákat.

    FONTOS!

    Ez a klassz desszert sérülékeny! Felhasználásig sorakoztasd a csokicsókokat sütőpapírral bélelt dobozokba. Fogyasztás előtt egy órával érdemes szobahőmérsékletre tenni, így a tészta omlós, a krém lágy, a habsipka pedig ropogós lesz.

     


    Tippek:

  • A tésztát csak rövid ideig, gyors mozdulatokkal gyúrd, hogy a kezed melegétől a vaj ne olvadjon meg teljesen, csak így lesz omlós a tészta
  • A korongok sütésekor figyelj, mert igen gyorsan elkészülnek
  • A habcsókokhoz ne verd túl a habot, mert széttörik, és akkor nem lehet szépen kinyomni a habzsákból.
  • A habcsók akkor szép, ha világos, ne süsd túl, mert megbarnul.
  • A kész habcsók porózus, könnyen törik, bánj vele óvatosan
  • Az étbevonóhoz adhatsz egy tk.étolajat, hogy folyékonyabb legyen, így könnyebb vele dolgozni. Ennél többet viszont ne tegyél bele, mert akkor nem köt meg a csoki.

  •  

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek