Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.13.

Itt a szilva új fűszere, eszméletlen ízhatás

Az aromás, lédús szilvát ezúttal egy olyan különleges fűszerrel párosítottuk, amely kiemeli az ízét, és csodás desszertet varázsol a gyümölcsből. A nyári ebédek és partik sztárja lesz ez a desszert, amit a vendégeid hetekig emlegetnek majd.

Szerző Horváth Gabi

A szilva a nyár és az ősz legcsodálatosabb gyümölcse: lédús, zamatos és egészséges. Sütőben meg is sütheted, a sült szilva fantasztikus kiegészítője a süteményeknek, fagylaltoknak. Hát még ha egy kis konyakkal is megbolondítod, és kardamomfagyival tálalod!

Fotó: Pixabay.com

A kardamom a messzi India egyik legizgalmasabb aromájú fűszere, amely a vanília ízét ugyanolyan remekül kihozza, mint a szilva aromáját – épp ezért érdemes összeházasítani a finom gyümölccsel. Ez a desszert pillanatok alatt elkészül, és a nyári partinak ugyanolyan sztárja lesz, mint a vasárnapi ebédnek.

Sült szilva konyakkal és kardamomos fagyival

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 70 dkg szilva kimagozva
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • Fél csésze cukor
  • 2 evőkanál konyak
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • Az öntethez:

  • 1 evőkanál konyak
  • 1adag kardamomfagyi (lásd a következő receptet)
  • 1 ek. pirított, sós pisztácia durvára vágva
  • Így készítsd el:

  • Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius-fokra.
  • Tedd a kimagozott, félbevágott szilvaszemeket egy nagyobb tálba, és forgasd össze alaposan a keményítővel, a cukorral, a vaníliakivonattal és az olvasztott vajjal.
  • A szilvát terítsd egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 20-25 percig, míg a lé bugyborékolni kezd. Majd vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni.
  • Kanalazd a szilvát desszertestányérokra. A sütőlapon maradó levet keverd össze egy evőkanál konyakkal. Tegyél a szilva mellé egy gombóc kardamomfagyit, és kanalazd rá a konyakos levet, majd szórd meg a pisztáciával. Máris tálalhatod.
  • Kardamomfagyi

    Fotó: Pixabay.com

    Hozzávalók:

  • 1/2 teáskanál zöld kardamom
  • 2 csésze teljes tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1/2 csésze tejföl
  • Így készítsd el:

    Fotó: Pixabay.com

  • A kardamomhüvelyekből szabadítsd ki a magokat, majd mozsárban törd össze.
  • Forrald fel a tejet, majd add hozzá a kardamomport, még egy percig forrald.
  • A maradék fél csésze tejet, a cukrot és a keményítőt keverd simára. és add hozzá a fűszeres tejhez. Folyamatos keverés mellett hagyd besűrűsödni. Majd húzd le a tűről.
  • Ha kihűlt az alap, tedd 45 percre a fagyasztóba. Majd add hozzá a tejfölt, és tedd vissza a mélyhűtőbe. 2-3 óráig fagyaszd, közben időnként keverd át, hogy ne legyen betonkemény. Ha fagyigépben készíted el, a gép segít elérni a megfelelő állagot.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek