Létrehozva: 2016.09.05.

Íme, az igazán ropogós házi sült krumpli 6 titka

Hogy mitõl lesz igazán finom a házi sült krumpli? Íme hozzá néhány remek ötlet!

A sült krumplit mindenki szereti, de sajnos ritkán sikerül olyan finomra, mint az éttermekben. Pedig semmi ördöngösség nincs benne, hogy épp olyat készíts, mint egy profi szakács.

A következő alapvető hozzávalók kellenek ahhoz, hogy kiváló hasábburgonyát tudj otthon készíteni;

egyszerű, hagyományos sütni való burgonya, növényi olaj és só.

A legfontosabb, hogy sütés előtt mindig sózd be a krumplit, hogy veszítsen nedvességtartalmából és könnyebb legyen megsütnöd. Ha  konyharuhán hagyod állni, a textil ki is szívja a nedvességet.

Ha bevállalós vagy és szereted az új ízeket, érdemes megpróbálnod hozzá a gombás sót, vagy a kacsazsírt is. Nézzük a többi ötletet!

 

1. Megfelelő burgonyát vásárolj!

Ha eddig sosem nézted meg, milyen krumplit vettél, akkor itt az ideje, hogy vásárláskor előnybe részesítsd, amire rá van írva, hogy sütni való. A burgonyaábécéből az "A" jelölésűt vásárold, ha finom sült krumplit szeretnél készíteni.

De az édesburgonya is nagyon finom megsütve!

2. Süsd sütőpapíron!

A hasábokra vágott krumplit sütheted sütőben, egyszerűen sütőpapíron, olajozva, sózva, és ha szereted, akár rozmaringgal, fokhagymával megszórva.

 

3. Vágd különféle alakúra a krumplit!

Nem kell ragaszkodnod a megszokott hasábburgonya-formához, ma már rengeteg különféle formát tudsz készíteni: a spirálvágón keresztül, az uborkagyalun át kisebb sütiformákat felhasználva tudod érdekessé, változatossá tenni a sült krumplit.

4. Ízesíts bátran!

A megszokott sózás helyett használj gombás sót, vagy vargánya port. A megsült krumplira tehetsz citromhéjjal feldobott sót, vagy akár fokhagymásat, amihez éppen kedved van. Nyugodtan kombinálj és próbálj ki szokatlan ízeket is, használj hozzá fűszernövényeket, vagy más országokban használt fűszereket akár.

5. Kísérletezz fűszerekkel!

A sütőolajba tegyél 1-2 babérlevelet amikor sütöd a krumplit. Nagyon érdekes íze lesz a sült krumplinak tőle.

De nagyon finom lesz a sütőben sült burgonya, ha előtte megforgatod pirospaprika, mustár, bors keverékében. Ne hagyd benne túl hosszú ideig, mert intenzív lesz az íze.

Megfelelő szósszal edd

A jól megszokott sós-olajos ízhez társuló ketchupot felejtsd el! Használj új szószokat. Mondjuk egy remek sülthagyma-krémet, citromos majonézt, vagy egy nagyobb darabokra tört fekete bors mártást.

Az ízlelőbimbóid biztosan élvezni fogják!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek