tóth gabi
Különleges melegszendvics receptet árulunk el neked, ha elkészíted, garantáltan mennyei ízekre lelsz. A fûszerek, a sajt, a sonka és a besamelmártás kombinációja adja meg azt az élményt, amiért érdemes vendégeidnek is ezt az ételt feltálalni.
( 6 szendvics elkészítéséhez )
1. Forrósítsd fel a vajat, keverd hozzá a lisztet, és nagyon lassú tűzön pirítsd halvány aranyszínűre. Forrald fel a tejet, majd állandó keverés mellett öntsd hozzá apránként. Tedd hozzá a kakukkfüvet és a rozmaringot, sót, borsot, szerecsendiót. Keverd, ameddig a besamel elkészül, nagyjából 5 percen át. Hagyd hűlni a mártást.
2. Két kenyérszelet közé rakj a besamelből, helyezz rá egy szelet sonkát és egy kis mustárt. A kenyér tetejére is rakj a mártásból és szórj rá reszelt sajtot.
4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőbe helyezz sütőlapot, és helyezd bele a szendvicseket. A maradék sajtot szórd rá a szendvicsek tetejére.
5. Süsd meg a sütőben nagyjából 15 percen keresztül a szendvicseket, amíg azok teteje szép arany barnára nem pirulnak.
Jó étvágyat!