RETRO RÁDIÓ

Így panírozd a rántott sajtot, többet nem folyik ki a bundából!

Így panírozd a rántott sajtot, többet nem folyik ki a bundából!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 03. 26. 10:15

A rántott sajt sok ember kedvence, de annál bosszantóbb nincs, mint amikor órákig pepecselsz a panírozással, sütés közben azonban kifolyik a bundából az egész. Összeszedtük, mi lehet ennek az egyszerû ételnek a titka.

A rántott sajt egy egyszerű étel, mégis ha hiszed, ha nem, rengeteg apróságon múlik, hogy milyen lesz a végeredmény. Íme, a trükkök, hogy tökéletes legyen.

8 tipp a tökéletes rántott sajthoz:

  • Az első, de nem elhanyagolható lépés, hogy milyen sajtos vásárolsz. Érdemes egy kemény fajtát választani, mert a lágyabb sajtok nem alkalmasak erre a célra.
  • A következő, hogy milyen vastagra vágod. A sajtszeletek ideális vastagsága 5-7 mm.         
  • Ezután jön a jó felület kialakítása.  A lisztbe forgatás előtt mártsd egy pillanatra tejbe vagy vízbe, hogy jobban tapadjon rá a panír.
  • Sokan a dupla panírozásra esküsznek: vannak, akik lisz-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bundázzák a sajtot, mások a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozásban bíznak. Érdemes kipróbálni mindkettőt.
  • És íme, az egyik legnagyobb trükk! Bundázás után fagyaszd le egymás mellé helyezve a sajtszeleteket és fagyasztva süsd ki!
  • Mindig forró olajban, gyorsan süss a rántott sajtot, ha szép aranyszínű a panír, kész is.
  • Sütés közben figyelj arra, hogy a sajtok ne érjenek egymáshoz, mert megsérülhet a bunda, és kifolyik a belsejük.
  • A sajtokat villával soha ne forgasd, lapát vagy csipesz segítségével dolgozz, mert a kis lukakon is kifolyhat.
  • + TIPP

    A bundázáshoz használt tojásba érdemes egy kevés tejet és egy csipet sütőport keverni, ettől lazább lesz. A zsemlemorzsába keverhetsz őrölt diót, mogyorót, mandulát, szezámmagot, esetleg fokhagymát.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.