Létrehozva: 2015.10.17.

Így lesz olcsón is szuper finom a gulyásleves

Most megtudhatod a trükköt, hogy lehet pénztárcabarát módon, igazán tökéletes gulyást fõzni, miközben még az idõddel is spórolsz!

Szerző Ripost

A gulyásleves nem véletlenül lett a nemzeti eledelünk és a külföldiek körében is a legnépszerűbb fogás. Ennek az egyszerűen elkészíthető ételnek ugyanis igen sokféle változata létezik. Eredetileg ugyan a gulyás három összetevőből készült: marhahús, hagyma és krumpli, de sokféleképpen ki lehet egészíteni, hiszen ahány ház, annyi szokás.

Vannak, akik esküsznek, hogy a jó gulyásleves titka a több fajta hús, míg mások szerint zöldségek is kellenek a jó ízekhez.

Egy dologban azonban nincs különbség, a gulyáslevest tilos berántani!

Marhahúsból készíteni gulyáslevest nem csak időigényes, mert a hús lassan puhul, de bizony a pénztárcád is megérzi az árát. Létezik azonban egy olcsóbb megoldás és a konyhában is kevesebb időt kell töltened!

Tökéletes, a marhahúshoz megtévesztésig  hasonló ízű gulyáslevest készíthetsz pulykacombból!

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykacomb
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 dkg zsiradék
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1/2 kg krumpli
  • 5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • Használj füstölt sót, így tökéletes bográcsgulyás ízeket varázsolhatsz az asztalra!

    Így készítsd:

  • Vágd apróra a hagymát és a zsiradékon pirítsd le.
  • Tedd hozzá a paprikát paradicsomot és főzd össze.
  • Vágd apró kockára a húst és tedd a pörkölt alapba, forgasd, míg a hús kifehéredik.
  • Tedd hozzá a pirospaprikát és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Fűszerezd ízlésed szerint.
  • A pulykahús gyorsan puhul, ellenőrizd, mikor már félig megpuhult, add hozzá a feldarabolt zöldségeket.
  • Mielőtt kész lenne mehet hozzá a krumplit, önts alá még vizet, ha szükséges még fűszerezd egy kicsit.
  • Ha elkészült apróra vágott petrezselymet szórj a tetejére!
  • Friss kenyérrel és az Erős Pistával lesz igazán tökéletes fogás!

    Csipetke

    Megoszlanak a vélemények, kell-e a gulyáslevesbe csipetke,  ha igazán tartalmas levest szeretnél főzni, tegyél hozzá!

  • Pillanatok alatt elkészítheted: 5 kanál liszt, 1 tojás,csipet só és annyi víz, hogy rugalmas tésztát kapjál. Gyúrd laposra és csipegesd apró darabokra!
  • Szerző Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Ez a felkelés volt a magyar történelem egyik legnagyobb lázadása

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    borsonline.hu

    Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

    hirtv.hu

    Vadásznak a hadkötelesekre Kárpátalján + videó

    metropol.hu

    Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

    mandiner.hu

    Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

    origo.hu

    Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

    astronet.hu

    Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk